Dzisiaj jest 21 lis 2024, 19:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Romet Router WS 50/70
Siemanko wszystkim jestem tutaj nowy
Forum obserwowałem już jakiś czas, i postanowiłem się tu zarejestrować ze względu na ilość użytkowników gdyż na forum poświęconym mojej maszynie nie zawsze są osoby które pomogą np w jakimś problemie.

To teraz o mnie.:
Mam na imię Bartosz, mam 16 lat pochodzę z miejscowości Trzcińsko-Zdrój (około 20-30km od Myśliborza i Dębna). Na moto jeździłem w wieku 7lat po raz pierwszy a maszyną której dosiadałem był Romet ogar 205, który jak na tak wiekową maszynkę do dziś siedzi w garażu. Po kilku latach gdy motocykle jako tako nie były moją pasją tato połamał rękę no i z odszkodowania został zafundowany specjalnie dla mnie skuter TGB 101S Orion. No nic pośmigałem skuterkiem z jakieś 2-3 lata ale było to coś takiego że nie posiadałem jeszcze karty motorowerowej gdyż było to w okolicach 4-6 klasy szkoły podstawowej.

W końcu nadszedł czas na gimnazjum wiedziałem ze następnym krokiem będzie karta motorowerowa.
Skuter zakupiony za 1700zł udało mi się sprzedać za 2200zł od rodziców udało mi się wysępić 1000zł
Więc miałem 3200zł postanowiłem zakupić motorower jakim do dziś jest Romet Router ws 50
Romecikiem zacząłem śmigać do oddalonej o 20km szkoły. Codziennie w 2 strony po 20km więc moto szybko dotarłem. Sprawował się świetnie i do dziś jeździ z przebiegiem około 15tys km.

Obecnie w moto wymieniłem :mrgreen:

-Lusterka
-Lampa została przerobiona domowym sposobem na H4
-Cylinder 47mm (72ccm)
-Tłok 47mm
-Głowica z powiększonymi zaworami
-Zębatki 15/45z
-Filtr stożek
-Prędkościomierz z Zumico GR200
-Opona tył na trochę szerszą (niestety do dzisiaj nwm jaki to rozmiar gdyż nie mamy czegoś takiego 130/90 tylko miałem normalnie jak w rowerze 3.00 i teraz mam 3.25)

Troszkę się rozpisałem no ale starałem się wszystko opisać.
To chyba tyle a teraz parę fotek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Derbi GPR Nude
Fajny Romet, dam na pw, albo tutaj zdjęcia, jak przerobiłeś lampę, bo chcę u siebie przerobić żarówkę na jakiś bardziej popularny standard.

Zapraszam do mojego Benzerka :)

Mój rumak --> http://forum.mieloch.pl/derbi-gpr-nude-50-t379151.html :D

Benzer Aston 80/50 -> Derbi GPR 70 Nude - Co kolejne? :D

*

Pojazd: Romet Router WS 50/70
Okej jutro jak bd miał chwilkę wolnego czasu pokaże Ci zdjęcia jak zrobię,

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]