Dzisiaj jest 15 lis 2024, 13:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Pojazd:
Witam,

dzisiaj chcialem zaprezentować mojego sima, w ktorego włozylem wiele czasu i kasy. Wszystko zaczęło sie od pzegladania cylków na LangTuningu gdzie jeden z nich wzbudził moje zainteresowanie. Byl to cylinder firmy MetraKit od suzuki DR 50 big o pojemnosci 77ccm < klasa hand made ale daje popalić>. Jest on 5cio kanalowym membranowcem o jednym kanale wydechowym. Zaraz wysłałem ojca do LT po ten kit. Cylinder zaopatrzony w tłok mahle i połączony z gaznikiem Koso 30mm za pomoca własnej roboty spacera polerowanego na zamówienie <thx Kicaj> i membrany firmy Hebo, oddaje spaliny do CHWILOWO ZAMONTOWANEGO ukladu wydechowego spawanego przeze mnie<moj pierwszy wydech wiec proszę bez komentów o kolanku ponieważ wiem ze nie powinno go tam być:)>, a dalej przez wyciszacz własnej konstrukcji prosto do atmosfery xD
Sprzęglo zastosowane w moim silniku to dwudociskowe czterotarczkowe sprzęgło <komplet DDR owskich tarczek sprzęgła> zamocowane w koszu sprzegla z 50ccm dla prześpiechy.
Skrzynia siadzaca w silniczku to fabryczna DDRowska skrzynia z 4tym kompletem zębatek od sr80 dla prędkości. Pod zegarami jest zamontowany obrotek S6:)

Silnik pokazuje pazura dopiero na wysokich obrotach ponieważ jest strojony na 11,5k obr/min

Foty : http://bikepics.com/members/maciejos73/mk/

Narazie osiagniete 100km/h, a przwewidywany Vmax w granicach 120km/h

Ostatnio zmieniony 30 sie 2009, 0:54 przez maciejos, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No ładnie ładnie. Kolejny mocny simek w poznaniu. Wydech jak na pierwszy raz dobrze wyszedł. Ty też ciągniesz jakieś części z Mahle krotoszyn?

CUSTOM Piaggio NRG
zapraszam wszystkich
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=17308

Tytuł:

Pojazd:
nom a jak dobra tuleja musi byc ale to nie do tego sima

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]