Siema chciałbym przedstawić Wam mojego Romka 747 ;)
Mechanika:- cylinder airsal 80
- wariator top racing sv1
- sprzęgło stage6 sportpro
- przełożenia 11/1
- stożek gąbkowy noname
- pasek bando kevlar 729 x17,7 x 30
Plany:- dzwon sprzęgła 4race (taki jak s6 wingcooler)
- pasek DAYCO Racing Power Plus KEVLAR 16,6x752
- gazbox homemade jak malossi
- twist control homemade
Kilka słów ode mnie:Skuter kupiłem w 2012 roku, ponieważ chciałem śmigać z kumplami z okolicy, którzy też mieli skutery. Stwierdziłem, że jest to świetny środek transportu do miasta (konkretnie Wrocław). Ekonomika jazdy i możliwość omijania największych korków sprawiła, że pomimo posiadania samochodu na pewno nie rozstanę się ze skuterem. Drugi raz nie kupiłbym "chinola", ale jak się nie ma co się lubi... ;)
Osiągi:- dobre przyspieszenie do 70, poźniej już wolno dobija do vmaxa
- prędkość maxymalna 77.4 km/h na prostej, pomiar GPS
Kilka fotekprzed skróceniem tulei wariatora pasek nie wkręcał się na samą góre
po skróceniu pasek zamyka tarczę wariatora i poprawił się vmax o jakieś 4km/h
Niestety nie jest idealnie...- skuter ma problemy z rozruchem- na początku nie miał ładowania akumulatora- usterka została naprawiona
- poźniej coś się stało ze starterem elektrycznym
http://www.youtube.com/watch?v=nw4DhRKloy0 może wydawać się, że akus na końcu filmu nie ma prądu, ale uwierzcie mi noc wcześniej był naładowany, a przy podłączeniu klem i wsparciu prądem z samochodu efekt jest taki sam.... Na prawdę nie wiem co to może być wymieniłem rozrusznik na nowy i dalej jest tak samo... Bendiks założyłem od kumpla- u niego na pewno jest sprawny i bez zmian ;(( Ktoś wie co może być przyczyną tego problemu?
- z racji braku rozruchu ze startera muszę używać kopki i tutaj też nie jest idealnie ;( Nie raz skuter pali bez problemu na zimnym silniku po nocce, ale nieraz jak postoi trochę po jeździe np z 20 min to nie mogę go już odpalić z kopki ;( Wszystkim kumplom odpala z kopki bez problemowo wystarczy kilka kopnięć bez dodania gazu i już silnik pracuje. Czy ktoś wie co może być przyczyną słabego rozruchu nożnego?