Siema
Widzieliście już mojego neosa ale przyszła zima a z nią przeróbki skutera.
Przedstawię wam powoli plany i setup który będę rb przez zimę.
Będzie mocny High End
Setup :
1. Cylinder aluminiowy Malossi MHR.
- Highendowy cylinder o pojemności 70cc. Dzielony kanał wydechowy, 6 kanałów płuczących, perfekcyjne spasowanie i idealne wykonanie. Moc nawet 20 KM Moc szacowna mojego Cylka po portingu u Redusa to ok 23 KM
2. Łożysko korbowodu Malossi MHR
- Wymiary: 12x17x16
3. Klin wału Top Performances
- Fenomenalna rzecz do skuterów po tuningu, ale z oryginalnym zapłonem. Jak jeszcze można poprawić osiągi przy sportowym cylidrze? Opóźniając lub przyspieszając punkt zapłonu. Firma Top Performances oferuje specjalny klin wału umożliwający w bardzo prosty sposób tego typu zmianę. Dla wcześniejszego zapłonu ustawiamy klin w prawo, dla opóźnienia w lewo. Gwarancja osiągów!
4. Wał Motoforce Evolution 12
-Wał Evolution przeznaczony na sworzeń tłokowy 12mm. Sportowy wał z metalowymi wypełniaczami, umożliwiający osiągnięcie do 15.000 obr/min, za rozsądną cenę. Idealny do stosowania przy tuningu klasy Mid-race (Racing), ale również może być stosowany przy seryjnych jednostkach wydłużając przy tym żywotność całego silnika.
Zastosowanie pełnego wału ( HPC ) znacząco wpływa na lepsze napełnienie komory korbowej jak i zwiększa kompresje co znacząco przekłada się na większą moc skutera. Metalowe wypełnienie zapewnia długie użytkowanie. W przypadku przegrzania silnika plastikowe wypełnienia potrafią się stopić w przypadku wypełnień metalowych nie ma takiej możliwości!
5. Opona s6 Slick
6. Pompa wody Bosch MB
7. Uszczelki cylindra
8. Rolki 3,5 polini
9. Nowa elektryka
10. Lampa R1
11. Wskaźnik paliwa s6
12. Kolorowe przewody paliwowe
Jak na razie to na tyle co z częsciami które mam resztę muszę dokupić .
Jak ktoś ma jakieś części to pisać na PW .
Plany :
1. Malowanie budy , karterów , felg
2. Jakieś customy
3. Dokupienie opony
4. Wydech do przerobienia
5. Malowanie ramy
6. Skrócenie ramy
To by było na tyle jak coś nowego dojdzie to będą upy.
Będę wyjmował silnik .
I prace ruszą xd .
Mam jakieś fotki jaki był kiedyś :