Cześć
,od wczoraj jestem posiadaczem CBR125 na wtrysku z 2007r. Kupiłem ją niedaleko Katowic ,zapakowałem do bory w sedanie i po powrocie postawiłem ja na koła wkładając tylko osie a że pizgało strasznie wolałem sobie odpuścić składanie po tej śnieżnej nawałnicy 8-) . Wstając rano zszedłem odrazu na dół i zacząłem ją składać do kupy ,miała zdemontowany zawias przód.,koła,plastiki,czachę tylko po to by zmieściła się do sedana..
No więc już będąc na dole przed blokiem wziąłem się do pracy,zajęło mi to 2h z przerwami by się ogrzać
zyskałem widownie z okien,ludzie pewno zdziwieni że robię to w taki ziąb heh ale prawda taka że muszę mieć sprawny i poskładany sprzęt bo bym nie mógł spać ehh 8-) . Po poskładaniu zastanowiłem się trochę nad śrubkami żeby dobrać jakieś ładne torxy lub imbusy i będą mi potrzebne :
10 fi 10 +5 nakrętek
10 fi 8 +5nakrętek
Dodatkowo zauważyłem że przycisk przełączania świateł nie działa (sprężynka) i świecą drogowe + jmuszę kupić żaróweczki h4 i chyba wybiorę z Osram-a moim zdaniem są godne polecenia gdyż mam je w borci już 5miesiąc.
*Następnie chciałbym wymienić olej i wybiorę Shella Helix 10w40 który daję radę i jest moim zdaniem najlepszy . Dodatkowo świeca i filtr powietrza K&N który można prać.
Muszę również zakupić wypełnienie zegarów "Lewy" bo obecny jest peknięty.
Wymiana końcówki wydechu na krótszą hmm komin hondy 125 nie jest w moim guście
Zestaw Athena 166cc +ecu ale bardziej tak na wakacje
Zębatka na zamówienie 60z + łańcuch did wzmocniony
Lusterka łezki +kierunki led +crash pady
Zawiasy przód cagiva mito z kołem
To by było na tyle jak narazie,w niedługim czasie zrobi się trochę cieplej to wpadnią większe działania ,jak narazie chciałbym ją dopieścić i przygotować wszystko na sezon . Będe ciągle zdawał relacje a tu trzymajcie foty = D
Cbr w borze sedan jakby ktoś chciał przewozić to polecam
url=https://naforum.zapodaj.net/aa46ab3e7cd2.jpg.html]
[/url]
Hania po złożeniu , trochę puźno ale chyba coś tam widać = D
-- 19 mar 2018, 6:12 --
Trochę sobie pojeździłem i wyczułem trochę moto a szczególnie hamulce na oblodzonym kawałku ;) dodatkowo upaliłem trochę gumę bo nowa opona i
Tu macie krótki filmik który nagrywałem telefonem
https://m.youtube.com/watch?v=4fqKQQs4wMQ