Prędzej go daj na ogłoszenie Allegro czy coś z wpisem "Zamiana" i uprzedź, że ma zagubione papiery.
Wątpię, że pójście prawnego właściciela coś zmieni a jak nawet, to i tak dużo zachodu będzie (twardy dowód to miesiąc czekania), polisa OC etc, dla niego to by nie było opłacalne, ale... z tego co wiem, idzie zarejestrować motorower bez pełnej dokumentacji, tyle że będzie chyba obowiązkowa wizyta u rzeczoznawcy, po czym będzie musiał przejść przegląd i wtedy wypisać jakiś kwit w WK z prośbą o rejestrację. Nie jestem pewny, ale tak mi to świta w głowie, musisz się dopytać w WK (wydział komunikacji).
Wiesz, jeśli chcesz jeszcze w niego pakować pieniądze, to zasadą "Kupuj taniej, sprzedawaj drożej". Odśwież mu lakier (umyj go, potem wypastuj), felgi (to samo), silnik wymyj na błysk, tak żeby było widać że się dbało o niego... ogólnie poświęć jeden cały dzień na kosmetykę a uwierz, że taki dzień pracy nie pójdzie na marno.
Usuń te szpecące białe naklejki po bokach, zresztą te "Slider" też by mogły iść w bal. Nie trzeba dużo kasy wkładać, aby zrobić z niego tzw. "perełkę". Popatrz na Allegro, ile średnio chodzą Slidery, daj 1/3 ceny mniej albo "Zamiana" i tyle.
No i te siedzenie mógłbyś wymienić, to by przybyło chętnych na pewno. Za 50zł kupisz siedzenie, to nie są miliony.