Virtual Tuner |
|
Pojazd: Nissan Almera
|
Był SYM... KLIK, była Almerka... KLIK, był Seicento Sporting... a teraz:
Przedstawiam samochód, który odmienił moje życie.
Skoda Fabia Combi z silnikiem 1.2 12V (64KM) z rocznika 2003. Kupiłem ją pod koniec października 2017. Decyzja padła na ten samochodzik, gdy pojechałem oglądać całkiem inny samochód, który okazał się w gorszym stanie wizualnym jak i technicznym niż oczekiwałem.
Jak na razie nie mogę nic powiedzieć konkretniejszego, ponieważ nie wiem co będę przy tym samochodzie robić jeżeli chodzi o mody - bardziej mi zależało na eksploatacji samochodu niż jego modowaniu. Od momentu zakupu zostały wymienione wszystkie filtry z olejem, tłumik końcowy, cewka, zawór EGR i inne drobne cuda, które potrzebowały wymiany (w takim stanie go zakupiłem). Wiadomo, nic wieczne nie jest, chociaż te zaniedbanie poprzedniego właściciela to też porażka, ale kit z tym. W zeszłym miesiącu wymieniłem nowe tarcze i klocki, zamek w tylnych drzwiach (2003 mają felerne zamki centralne w prawych drzwiach z tyłu, lubi padać elektryka) - prawie rok mi to nie przeszkadzało, lecz trzeba było już otworzyć te drzwi...
Na wyposażeniu: klimatyzacja, wspomaganie kierownicy, regulacja kierownicy, regulacja fotela kierowcy, centralny zamek, ABS, blokada tylnych drzwi, elektryczne szyby z przodu, komputer pokładowy MFA, hak (odmontowany).
Co do audio... podstawą w każdym samochodzie:
Radia były zmieniane co jakiś czas... znudziło mi się, to zmiana i tak w kółko. Aktualnie posiadam JVC KW-R600BT. W bagażniku było kilka sprzętów jak subwoofer JBL, Cruncha czy GZRW (30SPL, żałuję że sprzedałem - miało moc) lecz po przemyśleniu, że szkoda bagażnika i w ogóle ten hałas postanowiłem wszystko posprzedawać.
Jak coś sobie przypomnę, to chętnie dopiszę bądź odpowiem na pytania.
PS, zalałem że takie większe auto? Nie zalałem, po prostu mi się spodobało.
|
|