Witam wszystkich serdecznie. Gdzieś obiecałem to i działam. Dzis chciał bym sie pochwalić moja kochana zabawką czyli Aprilia Sr <3
Moja przygoda ze skuterami zaczeła sie pare dobrych lat temu, właśnie po kupnie Sr'ki.
To ona:
Wrzucam ponieważ zastanawiam sie czy ktos jeszcze ze starszych uzytkownikow kojarzy ( mimo ze siedzialem glownie na innym forum) . Co prawda zdjecie bylo robione przed tym jak przeszła wiekszość zmian, ale niestety tylko takie sie uchowało na internetach
A teraz przejdzmy do konkretow. Po ok. 6 latach wieło mnie na wspomnienia i stalo sie. Kupiłem kolejna Sr, tym razem wersja minarelli Lc
Niestety, tak sie nakreciłem ze kupiłem wersje z bębnem (naprawie ten błąd)
Przedstawmy gwiazde wieczoru
Aprilia Sr 97r. Minarelli Lc
Oczywiście skuter kupiłem za 'grosze' wiec wszystko co może byc wybite, lejące, kapiące i wymagajace jakiejs reakcj to bylo
Powoli sobie przy niej działam, staram sie wszystko robic sam, bo właśnie po to ja kupiłem, zeby sie tym pobawic
Teraz wygląda tak:
Jakies Fotki w miedzyczasie:
A na chwile obecna:
Chwilowo robie przednie zawieszenie, wiec moze Jutro stanie na kole
Co do mechaniki. Na razie siedzi:
- Wydech Stage6 pro
- Wario Stage6 sport pro
- Sprzęgło metraforce
Na stole w garazu leży cylek Airsal tech Racing 70cc
Jedzie zamowiony gaźnik 21 dellorto. Jesli starczy czasu to w sobote montaż ;D ( i jesli przyjdze zamowione łozysko i nowe uszczelki pod cylek
)
To chyba wszystko, nie bede wypisywac tych drobniejszych rzeczy ktore zrobilem bo chyba nie ma sensu.
-- 17 wrz 2018, 15:23 --
Witam ponownie
Co do zaweszenia, stoi juz na kołach. Zalałem olejem 10W i moim zdaniem jest zdecydowanie za miekka ;<
W sobote wrzuciłem Cylinder Airsal, oczywiście wyniknął problem i tu mam do was pytanie.
Chodzi o zaślepienie głowicy w miejscu czujnika temperatury. Może mi ktoś powiedzieć jaki tam jest gwint ?
Przy rozbieraniu okazało sie że siedzi gaznik dellorto 19 oraz jest nowka wał, niestety nie wiem jaki ;<
Doszedł też gaźnik 21 który i tak byl zamowiony ;)
pozdrawiam