Dzisiaj jest 11 lis 2024, 20:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam wszystkich!
A więc chce wam przedstawić moją teraźniejszą maszynkę. Miałem wcześniej Speedfighta 2 lecz wkurzało mnie brak biegów i ubolewanie nad każdą ryską bo miałem wzorowy egzemplarz a więc po 2 latach użytkowania sprzedałem go i kupiłem Peugeota XPSa w SuperMoto :] Od razu przystąpiłem do rozebrania go do gołej ramy aby odpicować trochę moją suczkę i trochę z tuningować :wink: Zaczeło się podmalowywanie części, wymienianie łożysk w kołach i naprawa elektryki i założenie jakiś pierdułek tuningowych aby poprawić wizual SM. Następnie w kolejce był silnik, miał być trochę dłubnięty więc do tłumika MetraKita który już w nim siedział dokupiłem gaźnik dellorto 17,5mm pojeździłem trochę "do okoła komina" i mocy miało sporo jak na 50ccm ale na tym i tak się nie skończyło i w następnej paczce przyszedł MetraKit HM 70ccm i zaczeło się na poważnie dłubanie w silniku :twisted: Kartery zostały rozwiercone pod MK, został wykonany flow i wygładzenie powierzchni, kanał wydechowy MK został wypolerowany i rozwiercony pod tłumik MK do tego jeszcze przeróbka króćca i membrany :] SM jeszcze nie do końca poskładane lecz zajmuje się tym aby je jak najszybciej zarejestrować.

A więc w skrócie co siedzi silniku:

Cylek MetraKit 70ccm HM - tunned
Wydech MetraKit Thower
Gaźnik 17,5mm dellorto
Membrana & Króciec - tunned
Kartery - tunned
Łożyska na wale SKF i PPL w skrzynki
Docisk sprzęgła Malossi Sport
Polini Air Box

Inne rzeczy które zrobiłem przy SM:

Wymiana łożysk w kołach
Nadkole tylnie - Hand Made
regeneracja przedniego zawieszenia
Nowa świeca :lol:
Malowanie niektórych części
Manetki ProGripa
Naprawa tylnego hamulca
Naprawa Elektryki
Przeróbka silnika na "starter nożny"

Foty:

Zaraz po rozbiórce:
Obrazek

Tutaj już w stanie składania wszystkiego do kupy
Obrazek
Obrazek

a Tu złożony (jeszcze na 50ccm)

Obrazek
Obrazek

Tu dłubnięty silnik na 70ccm:

Obrazek

Złożony:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Film z przegazowania:

http://www.youtube.com/watch?v=FKkErF45_5c

Cała galeria:

http://bikepics.com/members/manos18/04x ... 864629&s=0

Pzdr :)

Ostatnio zmieniony 13 lip 2010, 22:15 przez manos18, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Fajne SM ale widzę ze tobie by się crosowe koła przydały;D Jakie osiągi?

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:
*

Pojazd:
Hehe, no tak przydały by się ale to ma być moto i na asfalt i do lasu a po asfalcie z kostkami gorzej się jeździ, ostro się niszczą i osiągi spadają więc zostają moje kochane sliki :twisted:

Osiągi? to tak na 1 biegu z lekkim podciągnięciem idzie na koło, na 2 biegu to samo a na 3 nie sprawdzałem :P Przy ostrzejszej zmianie z 1 na 2 przednie koło oderwie mi się trochę od ziemi. Lecz biegii są wkurzająco krótkie i SM się dobrze nie wkręci a już trzeba następny bieg wsadzać a to z tego że mam przełożenie jak na ten setup moc i v-max jest znikomy bo 85km/h i dalej nie idzie bo przełożenia mu się końcżą :evil: jutro będę mieć większą zębatkę do przodu i zobaczy się jak będzie :cool:
pzdr

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]