Dzisiaj jest 28 lut 2025, 0:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema.
wiem że ten temat był wałkowany wiele razy, ale przeczytałem wiele tematów i postępowałem zgodnie z nimi, ale juz długi czas próbuje wyregulować gaznik w piaggio zip 50 z 95r. i dupa...
Wolne obroty są wyregulowane super, ale jak siadam na niego i chce jechac, to na poczatku podbije obroty, ruszy, i po 2 sec. sie dławi i obroty nikną aż puszcze manetke, wtedy wracają do normy... Kurde już nie mam siły z tą regulacją... :angry: Śrubę od mieszanki mam wkręconą do oporu, a jak odkręce chociaz troche to jest gorzej i im bardziej jest odkręcona tym bardziej sie dławi. Co to może być? Pomocyy! :cry: :cry:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moim zdaniem dostaje za mało paliwa.Spróbuj wbogacić mieszankę poprzez podniesienie iglicy.Jeśli to nie pomoże to większa dysza.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=118661 Odwiedź moje Piaggio i poczuj jego pozytywną eNeRGię!!

DR_Evolutio pisze:
positiveNRG i to jest najlepsza odpowiedź jaka padła!!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Łapie gdzieś lewe powietrze. Sprawdź simmeringi i łączenia. Samo zaczęło się tak dziać, czy po tym jak coś grzebałeś?

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdź jeszcze filtr powietrza... Czy nie łapie przez niego

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
positiveNRG, moim zdaniem to zaduzo dostaje paliwa ,jaka masz dysze w nim??

setup:
polini sport70
dellorto21
stozek metrakit
kruciec prosty stage6
laser x-pro
wario stage6
centralka hebo
sprezynki hebo

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
Booyaka, jakby to były simmeringi to by nie odpalił.. :lol:

Sprawdź świece niech na wolnych obrotach pochodzi potem wykręć świece i zobacz czy jest mokra jeśli tak to go zalewa.. spróbuj dać większy filtr powietrza lub zdejmij obudowę zostaw jedynie wkład.

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Booyaka, jakby to były simmeringi to by nie odpalił.. :lol:

Nie prawda.

RoQs pisze:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
Booyaka, wiem z własnego doświadczenia.., "Nie prawda" małe dzieci tak piszą.., bez żadnego uzasadnienia...

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mdco3 :ja miałem tak u siebie po zdjęciu filtra powietrza na 12mm gaźniku i dyszy 66.Na 17,5mm i dyszy 65 już tego nie było(Teraz moto w czesciach czeka na polini sporta),bo dostawał więcej paliwa.Lecz może być i tak,że Ty masz rację,gdyż jedynie na podstawie posta można przypuszczać,nie diagnozować.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=118661 Odwiedź moje Piaggio i poczuj jego pozytywną eNeRGię!!

DR_Evolutio pisze:
positiveNRG i to jest najlepsza odpowiedź jaka padła!!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Yakuza, Jak mam Ci to rozwinąć? Objawy padniętego simmeringu zależne są od rodzaju uszkodzenia. Małe dzieci wypisują bzdury...
Simmering albo może się lekko uszkodzić albo całkowicie wylecieć. Jeśli wyleci to rzeczywiście ciężko będzie to odpalić, ale mniejsze uszkodzenie spowoduje większą ilość powietrza w mieszance, idąc dalej problemy z regulacja.

RoQs pisze:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No nie nic nie grzebałem... to jest nówka sztuka, tylko założyłem, i do tego stożkowy filtr powietrza. Podniosłem na maksa iglice i tylko troszkę pomogło. A gdzie jest ten Simmering?? (az wstyd ale sorry :ups: ) nie wiem dlaczego tak sie dzieje, bo wszystko wyglada na szczelne...

Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj. Zapoznaj się z regulaminem.
I albo porządnie opiszesz co było zmieniane/grzebane i co w nim dokładnie siedzi, albo temat poleci do kosza. Bo wróżyć nikt Ci tutaj nie będzie.
Booyaka

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez bemiirider, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Napisałem dokładnie co jest i żeś mi skasował te posty... Dobra fakt, nastepnym razem użyje editu.
Został wstawiony nowy gaźnik jak w temacie, iglica jest najwyżej jak może być, filtr stożkowy, nigdzie nie ma prawa łapać fałszywego powietrza, śrubka od mieszanki jest wkręcona na maksa. Dysze mam takie, jak napisałem wcześniej, ale nie ma tego postu bo Booyaka sobie je usunął, a nie mam nigdzie więcej zapisane jakie mam, więc muszę znowu zdejmować wszystkie plastiki żeby dostać się do gaźnika i sprawdzić jakie dysze mam...
A tak w ogóle to chyba jak mam na łączeniu filtra powietrza z gaźnikiem szparę i powiedzmy mi łapie przez to powietrze to to nie wpływa na pracę silnika, bo i tak mi bez oporu łapie powietrze z filtra. Ja nie mam tam żadnych miejsc gdzie może łapać. Ani na króćcu, ani nigdzie na gaźniku nie może łapać bo to jest nówka... A teoretycznie jak mam śrubkę od mieszanki wkręconą do oporu to nie ma prawa odpalać, a pali praktycznie na 1 - 2 kopy... Kurde już naprawdę nie mam sił użerać się ciągle z tym gaźnikiem, czy to nie może być po prostu tak, że wsiadam, daję gazu, podbija mi pięknie na obroty i ładnie się wkręca do fulla, i v-max mam taki że zamykam licznik??
Proszę pomóżcie...

Find us on Facebook:
https://www.facebook.com/AMCCrew

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
bemiirider pisze:
A tak w ogóle to chyba jak mam na łączeniu filtra powietrza z gaźnikiem szparę i powiedzmy mi łapie przez to powietrze to to nie wpływa na pracę silnika

Mylisz się.
bemiirider pisze:
A teoretycznie jak mam śrubkę od mieszanki wkręconą do oporu to nie ma prawa odpalać

Również się mylisz.
Podaj rozmiar przynajmniej dyszy głównej to myślę, że będę mógł pomóc.
I nikt nie pousuwał by Twoich postów, gdyby były one pisane zgodnie z regulaminem.

RoQs pisze:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dysze główną mam 72.
Ale słuchajcie! Podniosłem iglicę na maksa i wymieniłem tą dyszę znowu na większą (tą 72) i było tak samo jak na tej mniejszej (60), ale tak coś mnie podkusiło, żeby zobaczyć jaką tam mam dokładnie iglicę. Starą z 2 gaźnika mam taką bardzo zaostrzoną, a ta nowa jest taka że jest na początku tam gdzie ząbki jest tak samo gruba jak na drugim końcu, tylko na samej końcówce zaostrzona. I wymieniłem je. TO BYŁO MOJE NAJLEPSZE POSUNIĘCIE!!! To było przez tą iglice!!! Teraz mam dyszę 72 i starą ostrą iglicę na środkowym ząbku i jest wszystko OK, a jak miałem starą iglicę najwyżej podniesioną przy dyszy tez 72 dostawał mimo wszystko za mało paliwa.
Wielkie dzięki za pomoc :)
I daję radę na przyszłość ze jak ktoś ma taką sytuację jak ja, niech sprawdzi iglicę :D
Chyba temat można zamknąć...
Jeszcze raz dzięki :)
Pozdro

PS Jak ktoś chce to mogę podesłać zdjęcia starej i tej nowej iglicy ;]

Find us on Facebook:
https://www.facebook.com/AMCCrew

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]