Dzisiaj jest 06 mar 2025, 17:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam posiadam piaggio diesis 50 cc full seria na gaźniku 17,5 PHVA chciał bym się poradzić czy kupując cylinder malossi 70 cc sport 8 KM, wał pełny Top racing do 18 tys obrotów i łożyska SKF metal znacznie polepszy mi się przyspieszenie oraz v-max ? W przyszłości gdy bedzie zastrzyk gotówki planuje zmianę wydechu na Leo Vince ZX oraz wsadzenie gaźnika 19 mm wraz z wymianą sprzęgła oraz jego dzwonu na jakieś sportowe na dzień dzisiejszy wymieniam tylko cylek, wał oraz łożyska czy jest to dobry wybór , czy ktoś z was miał z tymi cześciami do czynienia ile moge z tego wycisnąć skoro na serii piaggio przy słabym przyspieszeniu osiągał ledwo 70 ;/ Przy okazji zapytam również czy pełny wał który rzekomo zwiększa kompresje dodaje odczuwalny wzrost mocy ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Oczywiście będzie lepiej, ale to wszystko nie od tej strony zaczynasz. Powiedz ile masz kasy do wydania?

Zapraszam na serwer Cs Games-center.pl

Wariator: Polini Speed Control
Sprzęgło: Staeg6 Pro
Dzwon: Naraku R-Vent
Pasek: Polini Kevlar
Rolki: 4.5g
Sprężyna centralna: Naraku żółta
Sprężynki sprzęgła: czerwone Stage6

Tytuł:
*

Pojazd:
Mam do wydania około 2000 zł tylko że skuter był w bardzo złym stanie był zatarty,brakuje w nim kilka części ,bedzie również malowany u profesjonalnego lakiernika który bierze za spawania plastików , malowanie wraz z robocizną około 1000 zł więc tak czy siak muszę kupić to i owo wał łożyska i cylek i jak już kupuje cylek to wole coś mocniejszego jak malossi 70 cc sport
w wał jak zainwestuje dobry to tez bede miał spokój wały Top Racing (pełne) są chyba jednymi z najlepszych wałów tak wyczytałem na tym forum i sa w dobrych cenach ;D Skuter jest ogólnie cały do robienia narazie jest rozkręcony na cześci pierwsze i czeka na części ;D A jak dotre cylek i wszystko się ładnie ułoży i wpadnie kasa to bede myślał nad sprzęgłem gaźnikiem 19 mm oraz wydeszkiem Leo ZX

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rozumiem, że nie masz cylka, dlatego chcesz już 70cc?
To na początek najważniejsze jest gaźnik i malossi 70cc.

Zapraszam na serwer Cs Games-center.pl

Wariator: Polini Speed Control
Sprzęgło: Staeg6 Pro
Dzwon: Naraku R-Vent
Pasek: Polini Kevlar
Rolki: 4.5g
Sprężyna centralna: Naraku żółta
Sprężynki sprzęgła: czerwone Stage6

Tytuł:
*

Pojazd:
Wał jak napisałem wyżej wymieniam po pierwsze dla spokoju ,a po drugie wał ma luzy na korbowodzie i na łożyskach wczoraj wszystko dokładnie sprawdziłem więc tak czy siak muszę go wymienić wraz z łożyskami a jak wymieniać to na porządny ;) gaźnik 19 lub 21 bedzie moim drugim zakupem potem wydech a na końcu sprzęgło wraz z dzwonkiem i wario a jeszcze co do gaźnika mam pytanie czy gaźnik 19 czy 21 jest lepszy do cylka malossi sport 70 cc czy jak wsadze np 21 to nie bedzie go zalewało ??? a co do cylka malossi to jaka najlepsza świeca ??? dokładnie o model mi chodzi ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]