Dzisiaj jest 06 mar 2025, 23:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Czesc wszystkim, pisalem ostatnio o moim problemie z nrg. A wiec sytuacja sie troszke zemienila bo mam gaznik 17.5 i dysze 98 i ku mojemu zdziwieniu vmax wynosi 92kmh. Robilem wszystko, zmienialem swiece, regulowalem i czyscilem ten gaznik, zmienilem zawor membranowy i dalej nic. Na starym weberze smigal spokojnie 100 a teraz jest tylko gorzej. CZy ten gaznik moze byc jakis zwalony? Pragne zauwazyc ze napedu nie ruszalem czyli rolki 6.9g i niebieskie sprezyny sprzegla. I tutaj moje pytanie jak to fajnie zestroic zeby i dobrze przyspieszal a i dobry vmax mial. Pragne tez powiedziec ze jak sciagne mu filtr powietrza i dam full manetke to go dusi? Czyzby byla za mała dysza? Prosze o konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam.

PS. Zapomnialem dodac ze zmienialem kartery na te z tarcza, rok 2002, wczesniej mialem stare z 96 roku i nie zmienialem paska. Tzn jest ten stary, czy pasek tez moze wplynac na ten vmax, tzn chodzi mi o ten wymiar, czy sprawdzic sobie na tym od nowszego modelu.

PIAGGIO NRG LC MC1

- WAŁ TNT RACING HPC
- ŁOŻYSKA SKF C3 TEFLON
- WARIATOR MALOSSI MULTIWAR
- LEOVINCE ZX

Ostatnio zmieniony 27 cze 2011, 19:34 przez michalstw, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Wiele osób twierdzi, że pasek nie ma wpływu na osiągi, ale ja jestem przeciwnego zdania , na swojej skórze doświadczyłem tego . Mianowicie miałem stary pasek który przy v-maxie delikatnie piszczał , wymieniłem go na nowy poprawiło się przyspieszenie i płynność jazdy. Paska nie wymieniałeś od nowości ?? Jak tak to raczej na pewno jest winowajcą .

Tytuł:
**

Pojazd:
Pasek byl wymieniany przy zakladaniu cylka wału i reszty, przebiegu ma 1200km

PIAGGIO NRG LC MC1

- WAŁ TNT RACING HPC
- ŁOŻYSKA SKF C3 TEFLON
- LEOVINCE ZX

Tytuł:
**

Pojazd:
Mialem dzisaij chwile czasu i poprzemienialem sobie rolki: dalem 5.5g oraz docisk 22 z top racinga i powiem ze jest masakra fajnie sie zbiera do 40 a pozniej mul . Wie ktos jak to zregulwac ? : )

PIAGGIO NRG LC MC1

- WAŁ TNT RACING HPC
- ŁOŻYSKA SKF C3 TEFLON
- LEOVINCE ZX

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja doświadczyłem że te sprężyny top racing to gówno straszne, najlepiej kup + 60 hebo, rolki takie jak masz powinny być dobre, jakiej firmy masz ten pasek ?

a i u kolego było tak że założył jakieś lipne rolki i ich blokowało w wariatorze więc zobacz czy na pewno dobrze się wykładają.

Honda NSR 125 <3

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]