Dzisiaj jest 01 mar 2025, 6:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam wszystkich tak jak w temacie post dotyczy amorów przednich w piaggio nrg mc3 mianowicie moje sa w strasznym stanie i postanowiłem kupić w lepszym stanie znalazłem i kupiłem :) ale co mnie dziwi jedna laga (prawa) igina się bardzo dobrze i ładnie odbija a druga lewa nic nie reaguje oczywiście ja sprawdzałem lagi siła nacisku moich rąk ale obawiam się ,że coś jest nie tak dodam ,że po lewej stronie u góry jest śruba Ci co mają lagi SeBac więdzą o co chodzi.Proszę o pomoc kogoś kto się na tym zna czy to tak ma być ? czy coś jest nie tak ? wymyśliłem swoją własną teorię mianowicie kolega w peugeocie XPS mówił mi ,że jedna laga jest olejowa druga zaś na sprężyne więc musi się gimnastykować żeby ugiąć tą sprężynową oczywiście wszystko siłą nacisku rąk :) i właśnie nie wiem czy ta druga laga nie jest przypadkiem sprężynowa i ta śruba o ,której wspominałem może mieć coś z tym wspólnego. jeżeli by tak było to podczas jazdy np.80km/h ostro zahamuję laga sprężynowa ugnie się a druga po prostu się do tego dostosuje - TO JEST MOJA TEORIA nie wiem czy prawdopodobna lecz no wiarę mam :) WIĘC TERAZ PROSZĘ WAS o pomoc co wy o tym myślicie !! Z góry dzięki odpowiedzi :) POZDRAWIAM !!!!!

Piaggio NRG Mc3 2004 AC
Mechanika :
Wydech Stage6 Pro Replica
Sprężyna dociskowa Stage6 Medium
Pasek Stage6 Pro
Wariator stage6 sport pro
Sprzęgło RMS Racing
Dzwon malossi

NRG wbijać !!!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=274892

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
być może i twoja teoria jest prawdziwa ale nie jestem pewien, ale mam tak samo w lagach , też mam sebac

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
ale jak masz olejowe lagi to i są sprężyny w środku. według mnie jedna jest zatarta.

Tytuł:
**

Pojazd:
w lagach sebac tak nie jest, lagi sebac są smarowane na sucho, ostatnio rengenerowalem swoje, tzn wymieniałem tuleje i tylko w jednej ladze jest teleskop w drugiej spręzyna. Tuleje robilem z materiału smaosmarnego dlatego właśnie ze te lagi nie są zalewane olejem , a jedynie można dać smaru :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]