Dzisiaj jest 28 lut 2025, 5:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam,mam chyba zatarty cylinder,ponieważ jak jadę z dużą prędkością(około 60km/h) to czuję jak mi coś stuka tam gdzie jest cylek i jak się mocno zgrzeje skuter to nagle gaśnie.I mam pytanie czy opłaca się robić szlif tego cylindra,jak już miałem 2 szlify(ja tyle robiłem a skuter używany i jak kupiłem to miał 11 tyś km,więc nie wiem czy wczieśniej ktoś robił szlif),czy lepiej kupi nowy cylinder?Jaka jest cena nowego cylindra z tłokiem-CYLINDER NIE CHIŃSKI! ?

Mam Piaggio NRG MC3

Dzięki za pomoc!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
PiaggioLK pisze:
Witam,mam chyba zatarty cylinder,ponieważ jak jadę z dużą prędkością(około 60km/h) to czuję jak mi coś stuka tam gdzie jest cylek i jak się mocno zgrzeje skuter to nagle gaśnie.I mam pytanie czy opłaca się robić szlif tego cylindra,jak już miałem 2 szlify(ja tyle robiłem a skuter używany i jak kupiłem to miał 11 tyś km,więc nie wiem czy wczieśniej ktoś robił szlif),czy lepiej kupi nowy cylinder?Jaka jest cena nowego cylindra z tłokiem-CYLINDER NIE CHIŃSKI! ?

Mam Piaggio NRG MC3

Dzięki za pomoc!

Oczywiście opłaca się robić szlif, do tego tłok Vertex lub Meteor. Z tego co wiadomo to można zrobić 4 szlify, po tym tylko nowy cylinder. Musisz podjechać do warsztatu gdzie robią szlify i tam Ci pomierzą i wszystko będzie wiadomo. Nowy cylinder to od 200 zł w górę i zależy czy masz LC czy AC

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]