Dzisiaj jest 30 lis 2024, 22:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Gilera Runner '97
Cześć, ostatnio zamontowałem wydech do Runnerki - ZX-a w chromie. Mam pewien problem. Mianowicie po przejażdżce (nie ważne czy krótkiej czy długiej) na wydechu pojawiają się kropki oleju lub mieszanki, wyciekającej z końcówki wydechu. Czy da się jakoś temu zaradzić? Czy to po prostu urok 2t?
Z góry dzięki za pomoc.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: SR Street
A dużo ci tego wylatuje? Ja byłem strasznie głupi i przy replice niektóre blokady ściągnełem i niektóre zostawiłem i mam cały wydech w nagarze, aż ciekło z końcówki i tak doczekałem się wymiany waty. + miałem gównianą uszczelkę pod cylindrem i teraz jest syf totalny.

Jeżeli nie dużo tego jest to zostaw, ale jak aż zaczyna pluć to radzę ci coś z tym zrobić.

*

Jest różnie, dzisiaj np. leciało dosyć sporo ale jeszcze w piątek po dużo dłuższej jeździe była tylko malutka plamka czystej mieszanki, ledwo widoczna, nie wiem co mam robić bo wydech prawie nowy a tutaj takie coś :( Jest szansa, że to może się jakoś "wypalić"?

*
Awatar użytkownika

Spróbuj wyregulować dozowonik, ew Gaźnik i sprawdź czy masz jakieś blokady. U mnie pluł olejem jak dostawał za dużo powietrza, za mało paliwa. To znaczy zostanie nagar w wydechu na 100% I ewentualnie ślady oleju na kostce brukowej na podwórku :) (Mój przypadek) Wydech po jakimś czasie zaczął mi głośniech chodzić to go rozebrałem i przeczyściłem. Chodzi o samą końcówkę.

A dobrze ci skuter jedzie? Nie ma muła czy czegokolwiek? Regulowałeś przekładnie?

Edit. Nie martw się bo każdemu trochę oleju pocieknie z wydechu, ale byleby nie pluł non stop.

*

Dozownik mam wyregulowany na fabryczne 1:50 z gaźnikiem bede musiał sie pobawić. Nie ruszałem napędu, gdyż po zmianie wydechu skuter dostał takiego kopa, że jak pierwszy raz odkręciłem manetkę to prawie do tyłu spadłem :D. Jest taki problem, że pluje dosyć mocno ale mam nadzieje że po regulacji gaźnika bedzie dobrze :D Dzięki za pomoc

*
Awatar użytkownika

Po prostu trzeba zrozumiec, że nie przepala całego oleju, który trafia do cylindra z beną i tym należy się sugerować szukając przyczyny :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]