Dzisiaj jest 27 lis 2024, 17:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera DNA
Witam :wink:
Zamierzam kupić cylinder do mojego skuterka upatrzyłem sobie cylinder Stage6 Streetrace 70cc oraz Malossi Sport 70cc. Chciałbym abyście napisali mi:
Który ma większą moc? (Producent podaje, że: Streetrace = około 8 KM, a Malossi Sport = około 10 KM.)
Który jest wytrzymalszy? (Chodzi mi o to, czy na Streetrace zrobię więcej kilometrów niż na Malossi Sport?)
Którego jest łatwiej wyregulować? (Chodzi mi o to jaki wydech, gaźnik, wariator, żeby osiągnąć z niego maksymalną moc.)
I oczywiście najważniejsze jak docierać? (Mile widziany jakiś link z dobrym poradnikiem.)
W jakich proporcjach robić mieszankę? (W moim przypadku dozownik oleju działa.)
Po ilu kilometrach mogę przeciągnąć go na danym odcinku drogi z pełną manetką?
Proszę o dokładne odpowiedzi, bo to dla mnie ważne!

WBIJAJ DO DANKI! :3 JEDYNA TAKA W PL! <3
gilera-dna-yellow-beast-3-od-6-str-neo-s-racing-by-kacuu-3-t397234-180.html
https://www.facebook.com/GileraDNAFullS ... cuu?ref=hl
http://ask.fm/gileranafullsporcie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio NRG Power
Jak już bym miał wybierać tylko między tym dwoma to zdecydowanie malossi sport, no chyba, że nie przeszkadza Ci to, że w streecie trzeba od razu robić honowanie, bo luz tłok-cylinder wynosi 0,03mm, a tłok jaki tam zastosowano (vertex) ma rozszerzalność temperaturową max 0,035mm, więc nie jest za ciekawie. Po zabiegu honowania moc w streecie będzie jednak większa. Mimo wszystko zrezygnowałbym z obu i kupił TOP Performances Trophy/dr evo (najmocniejszy ze sportów, w zestawie jeden z najlepszych tłoków na rynku - ASSO), w teście chyba petparts zdobył 10,5km, za nim dr evo 10km, potem streetrace 9,5km, malossi sport 9km, polini sport 8,5km.

Który jest wytrzymalszy? malossi sport
Którego jest łatwiej wyregulować? tak samo
I oczywiście najważniejsze jak docierać? przez około 400km, najważniejsze to kontrolowanie temperatury
W jakich proporcjach robić mieszankę? 1:33
Po ilu kilometrach mogę przeciągnąć go na danym odcinku drogi z pełną manetką? możesz już po 50km, najważniejsze, żeby nie dostał zbyt dużej temp.

Piaggio NRG Power 08'
*Stage6 Racing MKII
*Yasuni Carrera 20
*Jasil High-Tech
*Stage6 PWK 26mm
*Króciec Stage6 R/T
*Wariator Stage6 R/T
*Sprzęgło Stage6 T/Q MKII
*Dzwon Stage6 R/T
*Pasek Stage6 Pro
*Malossi E13

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera DNA
Dziękuje za odpowiedź, ale mam pytanie czy cylinder Top Performances Trophy 70cc jest wytrzymalszy od Malossi Sport? Pytam, bo mój kolega ma Malossi Sport i bardzo długo mu trzyma i osiągnął na nim prędkość 115 km/h przy silniku Minarelli Horizontal. Ja mam silnik P/G czyli jeszcze większy v-max z niego wyciągnę i dodam, że mój skuter to Gilera DNA, czyli duże koła, na cylindrze Airsal Sport 70cc osiągnąłem realne 115 km/h przy gaźniku 17,5 i wydechu LeoVince TT, a reszta seryjne, tylko regulacja docisku, rolek i sprężynek sprzęgła. Nieprawdopodobne, a jednak, i tu nasuwa się pytanie czy na cylindrze Malossi Sport lub Top Performances Trophy i na mocniejszym wydechu np. Giannelli Reverse skuter zwiększy v-max?

WBIJAJ DO DANKI! :3 JEDYNA TAKA W PL! <3
gilera-dna-yellow-beast-3-od-6-str-neo-s-racing-by-kacuu-3-t397234-180.html
https://www.facebook.com/GileraDNAFullS ... cuu?ref=hl
http://ask.fm/gileranafullsporcie

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]