Dzisiaj jest 25 lut 2025, 9:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam piszę do was bo od miesiąca nie mogę dojść do ładu z maszynką Piaggio MC1. Otóż znajomy sprowadza skutery i zawsze przywozi do mnie je naprawiać (wiele już naprawiłem). Ostatnio przywiózł mi właśnie tego PG bo nie chciał palić więc sprawdziłem iskrę (była jak dzwon) i zacząłem czyścić układ paliwowy i niespodzianka mnie spotkała w gaźniku. Po zdjęciu pokrywy (tej plastikowej) zobaczyłem dosłownie rozpuszczony gaźnik był cały biały i dysze jak i pływak ledwo się trzymały w nim. Pokazałem temu znajomemu i on po kilku dniach przywiózł mi nowy gaźnik (ale chiński) więc go założyłem i motorek śmigał jak marzenie, potem go jeszcze wyregulowałem bo trochę miał muła i wszystko było w porządku. Na następny dzień znowu go testowałem i już nie był taki dobry jak poprzedniego dnia. Przejechał kilka metrów na full manetce i dostawał muła więc podczas jazdy ująłem mu gazu (tak do 90%) i znowu jechał a jak znowu dałem full to zamuliło i tak w kółko. Okazało się, że ten gaźnik się zaczął dosłownie rozsypywać. Króćce (te metalowe do wężyków) zaczęły się wysuwać z korpusu. Przypomniałem sobie, że kolega miał Italjeta z silnikiem Morini 50 i tam był taki sam gaźnik tylko musiałem mu założyć króciec od oleju. Tak więc założyłem króciec, przełożyłem dysze umyłem ten gaźnik i założyłem do skutera. Znowu to samo jak przy chińskim gaźniku - 2 dni pochodził i znowu wariował ale tym razem inaczej. Mianowicie chodził przez 10 sekund na pełnym i mulił, zostawiłem go na 2 sekundy na wolnych i znowu wkręcał się idealnie, ale po chwili znowu mulił. Założyłem przeźroczysty wężyk od paliwa i zauważyłem, że pojawiają się w nim pęcherzyki powietrza. Próbowałem już wszystkiego z nim regulowałem ze 100 razy wliczając regulację iglicy (teraz zabezpieczenie jest maksymalnie na górze, żeby były wolne obroty, ale żeby nie było za dużo paliwa to ująłem mu na śrubce). Nie wiem czy to dozownik nie robi. Ja się nie znam za bardzo na silnikach PG tylko na Minarelli więc zaskoczyło mnie rozwiązanie z dozownikiem (na jednej lince). Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję :)

Prosiłbym o rejestrację :)
http://dogry.pl/r/246834

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]