Dzisiaj jest 21 lut 2025, 11:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
pierwszy to , ściągnąłem sprzęgło i zacząłem ruszać wałkiem sprzęgłowym ( o ile to sie tak nazywa ) - tym : http://img534.imageshack.us/i/9420896582.jpg/ i pojawiają się luzy ~1-2 mm , tak powinno być czy powinno być sztywne ??

i drugi to tak: stoi skuter prosto jest wszystko ok , a gdy stoi na nóżce bocznej to pojawia się wyciek wody chłodzącej ( pod wariatorem ) , czym to jest spowodowane ?? dodam że pompę wody i simmeringi wymieniłem w kwietniu więc nie powinno być problemów :/

z gory dzieki ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
1. Mniej, więcej (dokłanie to całe to, to przekładnia). Powinno byc sztywnie, lepiej wymień przynajmniej Łożyska i simeringi na jakieś polini albo co (nie bedzie problemów w przyszłości) i tam oczywiście jest płyn to też jakiś leprzy zamów. (nie mówie że super by było całą przekładnie, np: z mniejszą ilością ząbków czyli na vmax) :wink:

2. Określ dokłanie gdzie leci bo wariator nie ma chłodzienia cieczą :mrgreen: . Ale napewno jest jakaś nieszczelnośc, typowa odp. Znajdź ją i uszczelnij.....Jest jeszcze druga opcja: dolej do wody chłodzącej specjalny proszek uszczelniający który pomaga nawet w aucie (nie znam nazwy ale pwinienieś znaleśc) uszczelnia od układ chłodzący zapobiegając nieszczelnością...Lecz to może lekko pogorszyc chłodzenie silnika. Lepiej uszczelnij. :mrgreen: :mrgreen:

Starałem sie pomóc :mrgreen:

Lubie pociskac, szkoda że pod wtryski nie ma MHR xD

Ostatnio zmieniony 08 mar 2010, 18:09 przez Czaro234, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
1. Takie luzy mogą być, niweluje je założona pogrywa przekładni w której jest łożysko ;)
2.Nie masz za dużo płynu w układzie? Reperaturka RMS czy jakaś gorsza? Założyłeś wszystkie podkładki prawidłowo?

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Piaggio Typhoon LC
Kubica, jesteśmy z tobą!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]