Dzisiaj jest 02 gru 2024, 14:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam

Na początku chciał bym powiedziec ze szukałem takiego tematu lecz nic nie znalazłem dla mnie odpowiedniego.

Mój skuter to Gilera Runner 2005 SP

Wiec: Właśnie wróciłem od mechanika ponieważ musiałem wymienic pasek gdy sam go wymienilem prawie wogole nie mogl ruszyc.Mechanik mial zalozyc inny pasek ponieważ ( wczesniej stwierdzil ze jest o 1 cm dluzszy a 1 cm to jest chyba bardzo duzo) wiec powiedizal ze on nie moze byc i wyprosil mnie z garażu (jak to zwyczaj robia mechanicy) .co sie okazalo jednak zalozył ten stary co mowil ze go nie zalozy lol a także wymienil rolki na takie jakie byly czyli 5 g poniewaz tamte byly starte. Wiec zaczolem sprawdzac i kawalek sie przejachalem.Dopowiem ze wariator jest sportowy z Polini i wydech także sportowy Laser X Pro.

Przed pęknięciem paska skuter mial po prostu przyspieszenie niebianskie prawie mi go unosilo na starcie i v-max 105 km/h przy cylindrze 50ccm.Teraz on jest okolo 2 razy slabszy.Skuter na poczatku wogole nie moze ruszyc dopiero jak sie przejedzie 20-30 m dostaje kopa.DLaczego? Czyżby pasek się ślizgał mechanik powiedzial żę rolki byly zdarte wiec one mialy okolo 4.5 a nie 5 wiec on moze wymienic rolki na 4.5 g i to juzduzo da i pozniej wymienic na krotszy o ten 1 cm pasek i bedzie dobrze.Jutro jest Uroczystośc więc warsztat nie pracuje wiec mam go do odbioru za 2dani czyli w piątek.

Czy uważacie że jest to wina paska i rolek ??
Mechanik również wymienil świece i wyczyscil gaźnik.
Powiedział że nowy pasek musi sie rozlozyc i na poczatku jest tak zawsze ale zeby az tak ??

Z góry przepraszam za nie przejrzystosc lecz śpiejsze się.

Prosze o szybką odpowiedz

Ostatnio zmieniony 02 cze 2010, 19:19 przez kometa1111, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
że pasek musi się ułożyc to ci powiedział dobrze :) ale coś jest nie tak,nie powinno tak aż źle na starcie może miec muła ale potem :roll: może pasek jest za długi nadal i dlatego?jaki kupiłeś?i gdzie?

Sprzedam dużo częsci silnikowych do Yamahy Bws,naprawdę tanio! Sprzątanie garażu.
Malossi sport 70cc 50zł do szlifu!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=171672
Gg. 8308088

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
on zalozyl ten co na poczatku ja zakladalem o cm za dlugi teraz zostawilem mu go na te dwa dni zeby zalozyl krotszy i lzejsze rolki a pasek kupilem w inter carsie nie wiem czy znacie.. firma Athena poniej mam zamiar kupic Polini Kevlar.

Ostatnio zmieniony 02 cze 2010, 19:39 przez kometa1111, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
może jak założy krótszy to będzie już ok??to jest na 99% paska

Sprzedam dużo częsci silnikowych do Yamahy Bws,naprawdę tanio! Sprzątanie garażu.
Malossi sport 70cc 50zł do szlifu!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=171672
Gg. 8308088

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam

To jak wiecie jest wersja SP wiec ona miala orginalnie pasek kevlarowy wiec to juz moze ma jakies znaczenie ale to chyba tylko wytrzymalosc druga sprawa jest to iż mechanik znalazl w swoim katalogu ze ten pasek co byl od nowosci ( ten dobry co mial wygar ) byl do 2004 roku wiec ten pasek byl produkowany wczesniej niz moj rocznik gilerary runner.A ten co teraz zalozyl mechanik ten co sie slizgal jest od 2005 w góre 2006 2007 itd..

Więc ma to jakiś wpływ.No i jeszcze te rolki.On zalozyl takie niby jakie byly lecz jak one byly starte to one jednak chyba cos stracily na wadze mowi ze mogly stracic z 5g nawet do 4.5g wiec on teraz zalozy 4.5 albo 4 i zobaczymy

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
To że pasek jest od innego rocznika to nic dziwnego. Ja mam skuter z 2007, a na silniku wybite 2005 albo 2006 już nie pamietam.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
NO ale chyba tej samej dlugosci a nie o 1 cm dluzszy ?

Ostatnio zmieniony 03 cze 2010, 9:15 przez kometa1111, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]