Dzisiaj jest 27 lip 2025, 18:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
witam. mam problem z moim stalkerem, ciagle urywaja mi sie szpilki od cylinda;/ i zazwycza urywaja sie przy samym silniku i musialem je rozwiercac a pozniej gwintowac itp. ostatnio urwala mi sie szpilka ale sam koncowy gwint, i dosc mocno wystaje. jak moge wykrecic ją aby nie urwac jej przy samym silniku?, ps. trzyma sie strasznie mocno

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
Może masz jakieś naprężenia wydechu albo mocowania nie pasuja i się urywają. Za mocno też nie kręć tylko z umiarem;]

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Spróbuj ją złapać jakimiś kombinerkami.. Ewentualnie pilniczek, aby upewnić dobry uchwyt dla narzędzia..
Nie wiem czy zakładasz uszczelkę wydechu, dobrze ją założyć, wydechu nie dokręcaj mocno, załóż podkładki sprężynujące ( zwykła podkładka rozcięta).
Ważna też jest jakość szpilek, jeżeli je dorabiasz z pręta budowlanego, to mogą długo nie pociągnąć. :wink:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Piaggio Typhoon LC
Kubica, jesteśmy z tobą!

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
chłopie miałem to samo :D tylko że w motorynce kupywalem nowe szpilki i mi sie zawsze urwała :/ pojechałem do kolegi mówie mu o problemiku a on powiedział mi żebym tak zrobił:
Nalać jakiegoś oleju (byle nie przepalonego) do kubka,tak aby szpilki całe zostały namoczone,on mi mówił żeby to zostawić na 5godz lecz ja zostawiłem na całą noc i rano przychodze biorę sie za skręcanie i odziwo pomogło :mrgreen: :mrgreen: mówie ci zrób tak samo,nie masz nic do stracenia,może nawet i tobie pomóc,potem jak bedziesz dokręcał to z wyczuciem : :P ale nie ma szans żeby pękła :D :D

Sprzedam dużo częsci silnikowych do Yamahy Bws,naprawdę tanio! Sprzątanie garażu.
Malossi sport 70cc 50zł do szlifu!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=171672
Gg. 8308088

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]