Dzisiaj jest 29 lip 2025, 13:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
SIemka

Mam problem pewnego razu ok 3 tyg temu jadąc swoim Piaggio TPH 80 skuter sam z siebie zgasł i okazało się że nie ma iskry, więc kupiłem inny cewko-moduł z tym że od 50-tki założyłem skuter bez problemu zapalił i jeździł ok 4 dni gdy nastąpiła ta sama sytuacja zgasł i znowu nie ma iskry, więc wnerwiony kupiłem następny moduł tag że od 50ccm i po 3 dniach stało się to samo
JA już nie wiem co to może być.
Więc zwracam się do was o pomoc w zdiagnozowaniu przyczyny ciągłego uszkadzania się modułu

Z GÓRY DZIĘKI
ZA POMOC

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
Może od 50cc jest za słaby i go przepala?

Tytuł:
*

Pojazd:
mass95 pisze:
Może od 50cc jest za słaby i go przepala?

nie wiem właśnie, też nad tym myślałem ale na tych modułach nie pisze nic tylko różnią się kolorami

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Raczej nie ,na module od 50ccm osiągniesz chyba do 11-12tys obr. a seryjna 80ccm tego nawet nie ukręci , jak skuter się zachowywał na tym module ? Może wina całego magneta i zespołu cewek ?

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Revo pisze:
Raczej nie ,na module od 50ccm osiągniesz chyba do 11-12tys obr. a seryjna 80ccm tego nawet nie ukręci , jak skuter się zachowywał na tym module ? Może wina całego magneta i zespołu cewek ?

Bo to było tak że jechałem do kolegi na 2 koniec miasta pojechałem na stacje zalałem odpaliłem ruszam, rozpędzam się do 60km/h i przerywał więcej nie chciał jechać, wróciłem sie więc na stacje pomyślałem że zalałem diesla ale okazało sie że nie zalałem benzynę więc dalej pojechałem, myślałem ze się przepali czy coś i mu przejdzie tak po 3km jazdy motor zgasł i już nie zapalił okazało się że nie ma iskry.
No więc kupiłem moduł założyłem zapalił od strzała ale dalej przerywał wyregulowałem więc gazior i chodził normalnie pojeździłem z 3 dni i stało się to co wcześniej motor zgasł podczas jazdy i okazało się że już nie ma iskry i tak było z następnym modułem

więc nie wiem z jakiej przyczyny uszkadza ten moduł te moduły

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A tak zapytam z ciekawości te moduły kupowałeś nowe oryginalny moduł / chińska podróba czy możę z skuterów na części oryginalny Piaggioski moduł czy też chiński :?:

Tytuł:
*

Pojazd:
Runner1993 pisze:
A tak zapytam z ciekawości te moduły kupowałeś nowe oryginalny moduł / chińska podróba czy możę z skuterów na części oryginalny Piaggioski moduł czy też chiński :?:

oryginalne ale używane

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Proponuje ci niestety znowu zakupić cewkmoduł , zdejmij osłone gdzie jest wiatrak , wiatrak odkrec żebyś miał dostęp do magneta, odpal skuter i szukaj ewentualnych zwarć. Tylko dlugo nie gazuj bo nie ma chłodzenia bez wiatraka.

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]