Dzisiaj jest 10 mar 2025, 23:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam!

Mam teraz Piaggio do naprawy i jest taki nietypowy problem. Nie chce odpalić wyciągnąłem świecę no cóż.. mokra . Przeczyściłem, kopałem i tak kilka razy. Zmieniłem na inną świecę i tak samo aczkolwiek po jakimś czasie odpalił i jeździłem ( na skrzywionych lagach i rozwalonej tylnej oponie daleko nie zajadę ale trochę dla próby ). Później jak gasiłem i odpalałem kilka razy było pięknie a później znowu nic...

Zostawiłem go przez noc i odpalił od pierwszego kopa. I historia wyżej teraz już nie chce odpalić i ciągle myślę co to może być...

- kranik podciśnieniowy ( ciągle mokry i najbardziej stawiam na niego )
- zawór membranowy ( płytki jak i cały zawór jest w ok stanie wyczyszczony - chociaż i tak wsadziłem wcześniej mój i jeździł a na tym jakoś ciężko - na seryjnym z Piaggio odpalił ale po momencie zgasł )
- gaźnik wyczyszczony
- króciec ssący - cały sparszywiały...
- guma od filtra powietrza ( dziura w niej zalepiona taśmą izolacyjną nie wiem kto taki mądry.. )

Iskra jest.. Ostatni raz jak odpalałem dawałem mu gazu a on strzelał z wydechu... nie wiem nawet czym... Może olej, płyn chłodniczy albo coś.

Co proponujecie bo Wy macie jak na razie świeższe umysły co do niego i w co byście celowali? Ja już napisałem swoje przypuszczenia... mianowicie kranik, króciec, guma od filtra i gdzieś łapie lewe może. Dodam że kranik cały mokry jest. Cylinder no ma tam przedmuchy ale wcześniej palił i teraz też powinien chociaż po tych strzałach to już sam zgupiałem.

Czekaj na Wasze odpowiedzi. Z góry dzięki..

Pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Runner1993 pisze:
- króciec ssący - cały sparszywiały...

Zrób króciec to że strzela z wydechu może byc obiawem pękniętych pierścieni najlepiej sprawdź kompresje ja stawiam że cylek jest do szlifu i tłok nadwymiar vertexa

Monster nr.3

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]