Dzisiaj jest 13 lip 2025, 4:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany

Pojazd:
Otóż mam problem, mam Joga na min.hor.lc i nie trzyma mi on wolnych obrotów. Zero reakcji na regulację śrubki od wolnych obrotów, od powietrza też tyle o ile reaguje. Nie regulowałem gaźnika, nie był on czyszczony ale planuję to zrobić. Na ssaniu chodzi normalnie, dopiero kiedy ssanie się wyłączy (mam automatyczne) trochę pochodzi i zgaśnie. Dodam, że za drugim, trzecim itd. odpaleniem muszę go odpalać na całkowicie otwartej przepustnicy bo inaczej nie odpali (znaczy odpali ale znowu zgaśnie po chwili bez dodania gazu.) Jeżeli nim jadę, to wszystko jest w porządku, osiągi są dobre, schodzi na wolne, tylko potem ich znowu nie utrzymuje np. na światłach. Jeżeli chodzi o kompresję to wszystko jest okej, nie wiem dokładnie ile bar ale czuć duży opór pod nogą.;) Gaźnik w moim skuterze to 16mm dell'orto i mam filtr Polini Air Box (ostatnio czyszczony). Jak myślicie, sama regulacja gaźnika wystarczy czy przyczyną jest coś innego?
Mam jeszcze drugie pytanie, co może powodować to, że jeżeli się lekko zagrzeje, to jest słaby? Za pierwszym dodaniem gazu idzie jak głupi, ale za drugim już ma trudności i dopiero jak osiągnie prędkość ok. 30km/h to się wkręca i jedzie. Sprzęgło jest bardzo zużyte, dzwon też trochę przepalony. Czy jest to wina tego, że nie mam tej podkładki metalowej pod centralkę i się skręca sprężyna? Sprężyna nie traci swojej wartości bo jest to TR + 30%, a i dodam, że na innych też mi się tak działo np. Hebo +50%.

SR WWW by SR'ka

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Mazda 323F BA 1.5 16v DHOC
Z tego co sie na forum tutja doczytalem to tak
1.Przy jakims ustawieniu czegoś na gazniku przestaje reagowac na obr.
2.Sprawdz zawor
3.spreżynki po rozgrzaniu sie traca twardosc

Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko niewykonalne

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
No wszystko będę sprawdzać niebawem, bo już mało co jeżdżę, ale tam 2 razy w tygodniu przejadę się chociaż kawałek. Co do sprężynek to są one na pewno seryjne, bo rusza z bardzo niskich obrotów, już tego sprzęgła nie będę ruszać tylko kupię nowe.
Mógłbyś bardziej to rozwinąć ?
totalover pisze:
1.Przy jakims ustawieniu czegoś na gazniku przestaje reagowac na obr.
Może jutro nagram filmik to wrzucę.:)
Co do sprzęgła to co sądzicie o Polini 3G? Jeszcze się z nim nie spotkałem, lepsze od Tec Evo?

Ostatnio zmieniony 31 paź 2010, 18:51 przez SR'ka, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]