Dzisiaj jest 24 lip 2025, 2:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Tuleje wachacza
**

Pojazd:
Witam, od jakiegoś czasu gdy skręcam skuterem w zakręt to czuje jak tylne koło wraz z silnikiem ucieka mi na boki, czyli wyrobiły sie te tuleje gumowo-metalowe wahacza (mocowanie silnika do ramy). I niewiem gdzie moge to dostać, mocuje sie to na takie śruby kwadratowe które przechodzą własnie przez tą tuleje metalowo-gumową. Ciężko sie jeździ tak i łatwo sie wyje**ć :D. Prosze o jakieś linki z tego typu tulejami

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdź może amor/y tylne, stan opony, ciśnienie w oponie. Wątpię że te tuleje są tego powodem.

Wykonuję polerkę Gaźników (w środku i na zewnątrz), klamek hamulców, ogółem wszystkich drobnych metalowych/aluminiowych elementów skuterów. Wycinam dowolne wzory w plastiku i metalu.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ELo ja miałem identyczny problem, winna leżała po stronie Tulei.
Tuleje dobrałem od jakiegoś chińczyka;p, najlepiej jakbyś wyjął wahacz i wybił tuleje i Poszukał w sklepach motoryzacyjnych ,na pewno coś znajdziesz;]

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
Dobrze jest wyjąć silnik żeby to łatwiej włożyć. Szukać trzeba po sklepach motoryzacyjnych, ale w rolniczym (niektóre sklepy) na zamówienie, albo z pułki dostaniesz też coś takiego. Nazywa się to silentblok/tuleja silnika.
http://www.racing-planet.pl/tuning-skut ... 82b1e969a8
Tu jest do kymco i reszty chińczyków. Można dorabiać od czegoś innego, a nawet trzeba.

Tytuł:
**

Pojazd:
haddi pisze:
Sprawdź może amor/y tylne, stan opony, ciśnienie w oponie. Wątpię że te tuleje są tego powodem.
Opone pompowałem więc nie, amortyzator tylny niedawno wymieniałem więc gumy w nim są dobre, jak złapie za tylne koło i nim poruszam na boki to widze że jest luz przy mocowaniu do ramy więc te tuleje metalowo-gumowe muszę kupić tylko nie ma ich nigdzie ;/
Ale już mam pomysł, kupie cały subframe za 35 zł na allegro który jest z nowymi tulejami i jest to bardziej opłacalne niż szukanie tego :)

Ostatnio zmieniony 20 sty 2011, 0:37 przez raiderskssg, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
raiderskssg, oczywiście, że tak. Bo za taką tuleję musisz dać 20 zł za jedną :wink:

Tytuł:
**

Pojazd:
^DawiD^ pisze:
raiderskssg, oczywiście, że tak. Bo za taką tuleję musisz dać 20 zł za jedną :wink:
no 20zł jak nie więcej, bo nie wiadomo czy nie trzeba by było tego przerabiać lub coś, i po jakims czasie znowu by sie rozleciało. Więc lepiej kupić nowe mocowanie i mieć pewność, że sie pojeździ na tym dłużej niż na dorabianych tulejach lub przerabianych :)

Ostatnio zmieniony 20 sty 2011, 0:41 przez raiderskssg, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**

Pojazd:
w swoim mieście napewno dostaniesz takie tuleje ale idź do sklepu ze skuterkami chińskimi albo tam gdzie swój kopiłeś

Tytuł:
**

Pojazd:
Mistrzu_1991 pisze:
w swoim mieście napewno dostaniesz takie tuleje ale idź do sklepu ze skuterkami chińskimi albo tam gdzie swój kopiłeś
Już napisałem że kupie cały subframe i nie bedzie problemu :) temat do zamknięcia.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]