Dzisiaj jest 27 lip 2025, 18:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam wszystkich mam skuter Aprilia Gulliver po szlifie cylindra na 42mm wydech technigas next r i malossi multivar na tym zestawie aprilka znacznie poprawiła swoje osiągi ale jest mały problem otóż przy dłuższej jeżdzie przy prędkościach powyżej 65km/h skóter nagle przestaje ciągnąc nie reaguje na manetke i musze się zatrzymać silnik nie gaśnie pyka na wolnych obrotach po jakiś 30 40 sekundach dodaje gazu i wszystko gra jadę dalej i znów jeśli przeholuje z prędkością jest to samo czy przyczyną może być przegrzewanie się świecy? może ma za dużą albo za małą ciepłote przed tuningiem nie działy się takie rzeczy, producent zaleca do gulliverka świece ngk BR7HS w poprzedniej która była po załozeniu wario rdzeń się stopił przy osiągnięciu 85km/h po przejechaniu jakichś 3 km założyłem inną i to samo ale z rdzeniem wszystko ok czy potrzebna jest jakaś świeca zalecana do tuningu? z góry dziękuje za odpowiedzi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może być świeca . Ale ja bardziej stawiał bym że za ciasny szlif Ci zrobili przy takiej prędkości silnik ma duże obroty wszystko się rozgrzewa metal się rozszerza i ma za ciasno . Potem postygnie wszystko troche i dalej mozesz jechać .

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić. ...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]