Dzisiaj jest 28 lip 2025, 12:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam otoz dzisiaj byłem u kolesia ktory pospawał mi Tigiem cylinder i wszystko teoretycznie mialo byc ok stwierdził ze jezeli będzie sie pocic mam poksipolem lub poxilionom przejechac spaw. I teraz takie pytanie postanowilismy z kumplem (bo zaczoł się pocic) ze nie bedziemy ktorys raz z koleji jezdzic i spawac go tylko zakleilismy silikonem wysokotemperaturowym i za pierwszym razem nie mam pojęcia zaczoł przeciekac jeszcze przed odpaleniem gdy odpalilismy to samo nie mocniej nie słabiej chodzi o płyn chłodniczy ze wycieka. Teraz zostawiłem go na noc jeszcze raz posmarowanego sylikonem tylko nie przeciekał juz tym razem jak stał. I przechodze do sedna sprawy czy lepszym rozwiązaniem był by poxipol? czy moze cos jeszcze innego spawanie to ostatecznosc nie mam pojecia czy znowu nie bedzie przeciekac w ogole musze jezdzic niewiadomo gdzie by mi to zrobili zreszta zabawa ze zdejmowaniem tego wszystkiego naprawde git sprawa... Pomocy... o to fotki całości przed i po spawaniu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony 30 mar 2011, 19:11 przez srlibers, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Trochę spartolił gość robotę... z resztą chyba sam miał świadomość swoich umiejętności, skoro od razu mówił o poxipolu. Ja z tym klejem mam same złe doświadczenia. Zawsze a to odpadał, a to nie trzymał, pomimo, że dbałem o odtłuszczenie powierzchni.
Ja bym spróbował poprawić spawanie, ewentualnie zadziałał jakimś siuwaksem do klejenia metalu. To musi byc dobrze zrobione - dostanie temperatury, wibracji i znowu będziesz miał problem.

Ostatnio zmieniony 31 mar 2011, 12:37 przez wawaludzik, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
A gdzie dokładnie cieknie ?
Bo prawdopodobnie w miejscu styku cylindra z głowicą, po spawaniu powierzchnia nie jest równa.

Obrazek Piszę poprawnie.

Tytuł:
*

Pojazd:
Robota nie wykonana fachowo. Koleś pospawał po wierzchu. Ewidentnie widać że styk cylka z głowicą nie równy i na 100% cieknie na styku.
a dostałeś na to gwarancje??

Ostatnio zmieniony 31 mar 2011, 17:43 przez jabol01, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
pospawaj to bardzo dobrze a potem docieraj cylek na szkle zeby było idealnie rowne i głowice tez.
tzn szkło na to papier i jazda bo szkło jest idealnie proste..
ja miałem jak kupilem skuter tak krzywy cylek ze 1,5h na papierze 120 i dopiero łapało całosc taki był krzywy .... a teraz GIT MALYNA nic nie cieknie;d

Jog RR '03r
Setup:
Stage6 Racing MKII
Wał Polini Evo
Yasuni c16 Black Edition
Polini SpeedControl
Stage6 TorqueControl MK II
Membrany Polini
Dzwon Stage6 Wingcooler
Dell'orto 19mm stage6
Przełożenia Polini
malossi x-kevlar

Tytuł:
*

Pojazd:
niet..... mylicie sie cieknie zupelnie nadole... w miejscu gdzie to nie mal bylo nie realne wszedzie zjechal szlifierka robiac mega dziure potem ja zalewajac spawajac Tigiem widzial pekniecie tam gdzie cieknie okazalo sie byc mikrometryczne a cholera wie czemu akurat tam zaczelo Ciec kolego nademna cylinder jest prosty zlamanie prawdopodobnie od wody w cylindrze przez zime mialem 2 dni go w totalnym zimnie - pare stopni bo nie bylo mnie w domu a nie mialem pojecia o tym ze ma wode zamiast plynu w chlodnicy... Zakleilem poxipolem cieknie bardzo bardzo malo ale kupilem klej epoksydowy prawdopodobnie poxipol wyrwale i ta dziurke zakleje klejem jak nie pomoze to juz nie wiem chyba ostatecznosc czyli spawanie a jak nie to nowy cylinder

Tytuł:
*

Pojazd:
srlibers mógł byś to na zdjęciu zaznaczyć gdzie leci tak mniej więcej i powiedz jak głęboka była ta dziura co szlifierką nacinał na pęknięciu?

Ostatnio zmieniony 04 kwie 2011, 5:50 przez jabol01, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie mozliwe ze leci masz krzywą głowice i cylek
dotrzyj ją to nie bedzie leciec :)

Jog RR '03r
Setup:
Stage6 Racing MKII
Wał Polini Evo
Yasuni c16 Black Edition