Dzisiaj jest 12 lip 2025, 19:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam !

Odpaliłem quantuma po zimie, no i jest kłopot.

Założyłem tłumik Tecnigas Next R i tuż po wymianie na całej reszcie startowej, przyspieszenie wzrosło a v-max wzrósł do 80km/h. Było fajnie, i mogło by tak zostać (wystarczy mi) ale po tem jak by coś się zmieniło i zaczął jechać jak na serii a nawet gorzej (ok 70km/h) bez wyraźnego powodu

Zmieniłem rolki w wariatorze na lżejsze o jeden gram, i też na poczatku wszystko super jechał ekstra przyspieszenie v-max ok 76km/h i znowu po jakimś czasie się "zesrało" i zrobiło sie v-max ok 70km/h

W tej chwili skuter ma bardzo niskie obroty od dołu, chodzi jak TDI, trudno go odpalić, obroty szaleją i nic nie daje regulacja tym pokrętłem przy gaźniku, bo na stópkach aż koło się kręci badzo mocno a jak jade do obroty spadają bardzo

Przyspieszenie i V-max jest bardzo słaby

Co zrobić, czy konieczna jest regulacja gaźnika?, nie chcę się bawić w tuning wariatora itp, chciałem tylko troszkę poprawić osiągi oraz wygląd, chciałbym żeby jeździł tak jak od razu po założeniu tłumika (a jeździł tak przez 20km może ;( )

Zwiększyć dyszę?, Przeczyścić gaźnik? Powinno wystarczyć ? Czy naprawdę koniecznie do serii i o 1g lżejszych rolek jest jeszcze sprężyna centralna ? jeżelit tak to jaka ? Nie umiem nawet rozebrać gaźnika dlatego wolałbym się nie bawić...sami wiecie...

Zipp Quantum:

full Seria + Tecnigas Next R

v-max ok.80km/h

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kompresja ci nie spadła?

Sprzedam dużo częsci silnikowych do Yamahy Bws,naprawdę tanio! Sprzątanie garażu.
Malossi sport 70cc 50zł do szlifu!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=171672
Gg. 8308088

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]