Dzisiaj jest 30 lip 2025, 12:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam.Mam problem ze swoją Yamahą aerox Setup:hebo ng rolki 3 g ,LeoTT,dysza90,docisk zólty malossiego i sprezynki zółte .Skuter rusza z dużych obrotów i w miare przyspiesza.Jest po szlifie dobrze dotarty kompresja wynosi ponad 10 barow.Przed szlifem na takim setupie szedł 115 licznikowei mial super przyspieszenie na zimnym.Wiem ze mam dzwon do wymiany bo jest przegrzany .Teraz vmax wynosi ledwo 100km/h licznikowe .I przy 100km/h tak leciutko szarpie go jakby chcial isc wiecej a cos go blokowało.... I przy 90 nieraz mu na full manetce obroty spadają tak jakby mu brakowalo paliwa albo cos bo wtedy wogle nie reaguje przez chwile na manetke dam ssanie i wtedy juz jakby ozywa i ciagnie dalej. Iglica ustawiona na 2 ząbku od dołu.Probowalem miekkszy docisk i twardszy i to samo juz nie wiem co robic rolki też dawalem cieższe i co z tym gaznikiem ze tak mu obroty spadaja jakby mu brakowalo paliwa. Proszę o rady juz piszę ktoryś temat z kolei i nikt nie raczy pomoc... i nie piszcie linka do tematu regulacji bo tam jak sami wiecie malo kto komu odpowiada... z gory dzięki

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
sam sobie na pytanie odpowiedziałeś po włączeniu ssania idzie normalnie . oczywiste ze za mało paliwa odtaje .weź ząbek od iglicy na sam dół a jak nie poskutkuje to dysza .

a tak przy okazji ten twój v-max to zbyt przesadzony . 115 to pod dobrej regulacji ciągnie sport no może troche więcej .

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... &start=380 <--------Moja Sliderka swap lc . :)

Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011, 17:03 przez MCR Kuba, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
dysza 90 na seri filtrze i na 2 zabku iglica i za malo paliwa cos chyba jest nie tak co myslicie?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]