Dzisiaj jest 11 cze 2025, 20:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam
Mam taki problem bardzo dziwny... dużo osób nie może sobie z tym poradzić i ja też.
Jechałem sobie do szkoły malagą i zgasiłem go aby pójść do sklepu zapalił pięknie tak jak zawsze dałem gazu i mi zgasł…. Gdy zacząłem go robić okazało ze skuter niema iskry na tej świecy,wiec myślałem ze to tylko świeca i kupiłem nową, iskra pojawiła się lecz skuter odpalił i nie chciał się wbić na obroty i gasł po dodaniu gazu… zmieniłem fajkę i kabel lecz to samo…(pali pięknie a się nie wkręca) zacząłem bawic się gaźnikiem lecz to samo ,myślałem ze ma słabą iskrę więc zamieniłem świece kolegi co ma w eksplantacji w maladze o takim samym symbolu (BR8HS) pojawiła się lepsza iskra na świecy ale skuter nie chciał zapalić wogulę!!.kupiłem następną świece i to samo zaczełem ją przyginać do środka po chwili skuter chodził po dodaniu gazu i nie gasł na wolnych obrotach, lecz musiałem się pobawić manetka żeby się wkręcił na obroty, jak się wkręcił to szedł tak jak wcześniej ,gdy zwolniłem do 10km skuter zgasł albo znów miał problem z wkręceniem i przerywał tak jak wcześniej musiałem pobawić się manetką aby się wkręcił…. Myślałem ze to jest ten Cewko-Moduł lecz to nie to bo kolega dał mi swój i to samo…;/ nie wiem co mu jest zapłon ??? coś z paliwem raczej nie ….. Proszę o waszą pomoc :(

Malaguti f12
cylek-seria(kanał dolotowy rozwiercony)
gaznik-seria
wario-malossi multivar
korektor itp-seria
wydech-tecnigas Nexter
Prędkość 105km (dobra regulacja)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
miałem nieco podobne objawy w katanie, jak zwalniałem do 0 np to gasł i iskra znikała, ale to była wina moduły, może magneto/iskrownik, to mogłoby być coś ze świecą, ale jak wszystkie sprawdzasz i nic to wygląda na to, że to nie wina świecy, może coś z silnikiem, simmeringi czy coś, kombinuj :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]