Dzisiaj jest 04 sie 2025, 19:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Słaby v-max
*
Awatar użytkownika

Pojazd: malaga f12
Witam mam taki problem mam Aprilie Amico zdjęte blokady sportowe sprzęgło tec racing pasek Polini Kevlar i wariator( Top Racing NG tylko jeszcze na nim nie jeździłem bo teraz robię szlif cylindra) i leci tylko 60 czy to może być zła regulacja przekładni lub gaźnika

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
może być wina regulacji napędu. jakie masz rolki i centralkę?
a z jakiego powodu robiłeś szlif? może cylinder już tak siadł, że nie było dużej mocy. zobaczysz po szlifie i wtedy możesz coś napisać.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Rolki mam 5g a szlifa robiłem to długa historia
zaczęło się od tego że urwały mi się śrubki od wydechu i zdjęłem cylinder i nie umiałem go włożyć (bo był to pierwszy raz) waliłem aż złamałem pierścienie potem kupiłem nowe były chyba za małe i pękły :( i któregoś dnia przyjechał do mnie kolega i chcieliśmy odkrecić multiwara u mnie ale zapomnieliśmy o tłoku wiec pękł zachaczając o karter :/ gdy zdjełem tłok niewiedziałem czy zrobić szlifa czy nowy cylinder kupiłem wiec nowy cylek jakiś slaby i zaczął tracić kompresje po koło 1000km gdy zdjełem go tłok był dojechany a tamten Minarelli był przytarty z tego powodu że raz jechałem i spadł mi wężyk od oleju i się trochę przytarł :P na tamtym cylku też leciał tylko 60 wiec teraz chce zrobić szlifa na orginalnym cylindrze minareli zawsze lepiej orginalny a nie jakiś chinski

A zapomniał bym centralka orginalna wcześniej miałem żółtą malossi tez tylko 60 ale bardzo dobry start i duże spalanie

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, 17:01 przez modi03, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
o jeju.. :) rzeczywiście miałeś problemów sporo ;) jak mówisz, że dużo pali to regulacja gaźnika też ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Chodzi mi o to ze jak miałem żótą malossi to dużo palił teraz mam seryjna i spalanie się zmniejszyło ale i tak musze go dać do regulacji

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Wypowie się jeszcze ktoś może ktoś tak miał to co z tym zrobił proszę o odpowiedzi

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siemka.
Miałem problem, że mój skuter po dotarciu i odblokowaniu leciał równo 60 km/h, wina leżała w module zapłonowym, za który zapłaciłem 150 zł. Kupiłem jakiś chiński na allegro za 30 zł i te 70 km/h było. Moze wina leży w elektronice jak u mnie albo masz źle wyregulowany gaźnik. Na iglicy zmieć położenie zapadki. Da ci to trochę mocy, prekości max, i przyspieszenia. Pozdrawiam.

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2262918#2262918< jedyny na forum Zumico Aion

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]