Dzisiaj jest 16 lip 2025, 16:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mam kolejny problem ze swoim skuterem
setup:
cylinder s6 streetrace 2tys km
wał top racing evolution NG
lozysko c4 teflon stage6
gaźnik 21mm na stożku
spotowy wariator no name
zawór membranowy tec z włókna węglowego 700km przebiegu

i problem jest tego typu gdy odpalam skuter i kiedy jest zimny ma kopyto niesamowite lecz gdy sie juz nagrzeje zaczyna przerywac na połowie gazu lub na pelnym myslalem ze moze problem tkwi z calym ukladem zapłonowym (cewka zapłonowa , kabel WN,fajka,świeca, i wkoncu zmienilem caly iskrownik do tego ) lecz ciagle to samo zimny kopyto po nagrzaniu znacznie traci moc i zaczyna przerywac jedzie ledwo 60 przewaznie 55 z wielkim trudem wczesniej bez wiekszego problemu osiagal predkosc ponad 85km/h

na różnych forach czytalem wypowiedzi innych sugerowali zapchany wydech wiec go wyczyscilem ale i tak byl czysty bo jezdrze na oleju castrol full syntetyk

skuter zle trzyma obroty gdy ustawie mu nawet wysokie po pewnym czasie schodzi na bardzo niskie ale nie gaśnie podejrzewal ze problem tkwi w gaźniku ale prosze o wypowiedz wasza bo nigdzie na forach nie moge znalesc rozwiazania tego problemu i sam tez nie moge dojsc a nie chcem wydac pieniedzy na nowy gaźnik jesli ten by sie okazal dobry

z gory dziekuje za wszelka pomoc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moim zdaniem kłania się regulacja gaźnika... Coś czuje że gaźnik był regulowany na zimnym silniku.Wez go porządnie nagrzej i wyreguluj porządnie gaźnik . Jak przerywa tzn ze cos ma z paliwem.To moje zdanie.

Stage 6 Streetrace 70
Top Racing Evo ng
SKF HQ TEFLON
Hebo NG
Pasek Polini For Race
Yasuni r
Stage6 Black Edition 19mm
Tec Evo racing

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
juz chyba wiem co jest ale mnie to bardzo dziwi na tym cylindrze przechalem 2270km i juz nie ma kompresji jutro jade kupic nowe pierścionki i zobacze czy sie sytuacja rozwiarze jak cos to odpisze zeby bylo wiadomo wszystko bo na zimnym sie wszystko zwęża i ciasno siedzi a po nagrzaniu sie rozpreza i nie ma sily ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
i wiem ze gaźnik sie reguluje na nagrzanym silniku bo wiadomo ze zimny chodzi duzo innaczej

ale dzieki za odpowiedz pozdro ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]