Dzisiaj jest 05 sie 2025, 23:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam,
Zamieszczam to w dziale Minarelli bo PGO to częściowo podróba tych silników a tu najwięcej ludzi mi odpowie :D

Potrzebuje kupić cylinder do PGO BigMax ( wskrzeszam go :mrgreen: ) i chodzi mi o to, żebyście mi podali średnicę otworu na łożysko igiełkowe. Chodzi mi o to, że jak jest na wał na stworzeń 10mm to średnica tego otworu na łożysko ma tyle i tyle i tak samo ze stworzeniem 12mm. Oryginalnie wał jest montowany na 10mm ale wiem tyle, że był wymieniany na jakiś mocniejszy niż ory. ale nie wiem na jaki stworzeń.
U mnie ta średnica ma około 16mm.
Mam okazję kupić cyl na 10mm i teraz drugie pytanie, lepiej kupić cyl ( od minarelli ) na 10mm i łożysko redukcyjne jeśli by się okazało, że mam wał na 12mm czy lepiej kupić cyl od keewaya/cpi na 12mm? Cyl będzie seryjny.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Dowiedziałem się, że mam wał na sworzeń 12mm, ale pojawił się drugi problem :/
Do CPI w Sklepie Mieloch są łożyska o dwóch wymiarach 12x17x15 i 12x16x16 . Które z tych dwóch bardziej będzie pasowało? Dzisiaj jeszcze zmierzę dokładniej średnicę w korbowodzie ( bo wychodzi mi około 16mm ale mierzyłem linijką bo nie znalazłem suwmiarki :evil: ) . Proszę o odpowiedź :D.

I jeszcze taki OT, co powiedzie o cylu 70ccm NoName z allegro ? Tylko nie przesadzajcie od razu, że nie kupuj bo kumpel miał i się mu zatarł przy pierwszym odpalaniu. A od cylindra chciałbym wymagać większej mocy w niskich obrotach ( zależy mi na przyśpieszeniu ) i tak żebym na nim przejechał jeden sezon ( z docieraniem około 50km :P ) a w nst sezonie jak cyl będzie ok to kupił tłok ( za 30zł :twisted: ) a jeśli cyl będzie zrysowany to znowu ChinaNoName i jazda :twisted: :twisted: :twisted: I powiedzcie mi ile km mogę na nim pojeździć nie piłując go na najwyższych obrotach.

Tytuł:
*

Pojazd:
cornyyy94, mogę tylko podać informację dalej ponieważ nie miałem tego cylindra
"no name" u siebie , ale z tego co pisali tutaj na mielochu ludzie chwalili sobie te cylindry
tylko zawsze jest jakiś mankament a w tych zestawach jest nim tłok który nie jest za bardzo wytrzymały.
Jeżeli ja bym miał kupić ten cylinder to tak ale od razu zamówił bym też tłok np Meteor'a ;]

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]