Witam mam problem ze swoim skuterem z silnikiem Minarelli 2T jakiś czas temu kupiłem olej do mieszanki castrol super sport( czy coś takiego) pokusiłem się na cenę bo był polowe tańszy niż ten który zawsze brałem z (motorkiem na obrazku ) po przejechaniu jakieś 100 km. pewnego dnia wracam od babci a tu uuuuu!!!!! zgasł okazało się iż się zatarł. Przebieg 13000 km. Wymieniłem kompletny cylinder 50cm bez firmowy ( obecnie na dotarciu max 20 - 30km/h) Wymieniony został także tłumik na (niby )sportowy za nie całe 200zł, wymieniłem ponieważ znajomy mi uszkodził seryjny próbując wyciągnąć katalizator otóż mój problem polega na tym iż maszyna BARDZO ale to BARDZO się grzeje po przejechaniu jakieś 100m cylindra nie można dotknąć czy to normalne ????
Drugi problem to taki iż z wydechu cały czas pluję czymś na bazie benzyny z nieprzepalonym olejem w bardzo dużej ilości jak postawie go na parkingu to po 5min jest spora plama.Dodam iż jeszcze zostały wymienione uszczelniacze na wale i łożyska kartery uszczelnione dodatkowo sylikonem. Co może być jeszcze nie tak bo już nikt nie potrafi mi odpowiedzieć. Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję...