Dzisiaj jest 07 sie 2025, 3:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam mam problem ze swoim skuterem z silnikiem Minarelli 2T jakiś czas temu kupiłem olej do mieszanki castrol super sport( czy coś takiego) pokusiłem się na cenę bo był polowe tańszy niż ten który zawsze brałem z (motorkiem na obrazku ) po przejechaniu jakieś 100 km. pewnego dnia wracam od babci a tu uuuuu!!!!! zgasł okazało się iż się zatarł. Przebieg 13000 km. Wymieniłem kompletny cylinder 50cm bez firmowy ( obecnie na dotarciu max 20 - 30km/h) Wymieniony został także tłumik na (niby )sportowy za nie całe 200zł, wymieniłem ponieważ znajomy mi uszkodził seryjny próbując wyciągnąć katalizator otóż mój problem polega na tym iż maszyna BARDZO ale to BARDZO się grzeje po przejechaniu jakieś 100m cylindra nie można dotknąć czy to normalne ????
Drugi problem to taki iż z wydechu cały czas pluję czymś na bazie benzyny z nieprzepalonym olejem w bardzo dużej ilości jak postawie go na parkingu to po 5min jest spora plama.Dodam iż jeszcze zostały wymienione uszczelniacze na wale i łożyska kartery uszczelnione dodatkowo sylikonem. Co może być jeszcze nie tak bo już nikt nie potrafi mi odpowiedzieć. Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję... :wink:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
mi ciekl ,,z cylka,, odkrecalem przykrecalem a okazalo sie ze przewód na gaźniku sie obluzowal i kapal na silnik i to wygladalo jakby z cylka a olejem pluje dlatego ze nie przepala go mialem tak na yasunim i jakos mi zbraklo wiec na chwile zalalem orelonowkim i nie bulo wyrzutów z wydechu ale chyba mozna wyregulowac gaznik, a co do cylka grzeje sie bo jest nowy i nie dotarty

Tytuł:
*

Pojazd:
Ale czy to normalne że po przejechaniu 100m z prędkością 30Kh jest tak zagrzany iż cykla sie można dotknąć????

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
Musisz odpowietrzyć układ jak się grzeje. Łatwym sposobem jest odpalenie skutera, odkręcenie korka od wlewu cieczy i pozostawienie go na 5min na wolnych obrotach. Z kolei te plucie jest związane z tym, że ma bogatą mieszankę - na dotarcie w sam raz.

Tytuł:
*

Pojazd:
DawiD^ skuter to dwusuw i jest chłodzony powietrzem

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam problem się rozwiązał nie pluję z wydechu i nie grzeję się tak jak poprzednio :D Może to pomorze komuś innemu Nie Zmieniajcie wydechu na pseudo sportowe tanie badziewie !!! Przez to miałem tyle problemów. Wymieniłem tłumik na seryjny i problem się rozwiązał. Temat zamknięty. Dzięki wszystkim za pomoc.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]