Dzisiaj jest 27 lip 2025, 22:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam mam problem z yamahą slider mianowicie : wymieniłem cylek na 50ccm bo poprzedni się zatarł i miał głowicę od 70ccm i myślałęm ze powodem mułą jest głowica więc wymieniłem głowice na seryjną, głowwica nic nie dała zaczołem bawić się w regulacje napędu miałem rolki z przediału 2,5g -5,9g i najlepiej ciągnie na 4 g rolkach więc je zostawiłem ,wraz z seryjna centralką i miekkimi spręzynkami, ten zabieg również nie pomógł więc wymieniłem sprzęgło na nowe nowy dzwon i korektor i zaożyłem twist controla ale musiałem uciąć spręzynę bo talerze sie nie rozchodziły do konca , ten zabieg również nie pomógł, następnie zmieniłem gaźnik bo jakiś inteligent wsadził 21mm dellorto do seryjnej 50ccm i kupiłem 12 dellorto ,wyregulowałem go i jest ok chodzi na dyszy 74 wraz z membrankami mallossi i oryg filtrem powietrza a tu nadal nic :( więc zerkłem na przeciwtalerz wariatora był ekstra wielki rowek więc zeszlifowałem jego powłokę tak aby było w miarę równo wiadomo nigdy tego idealnie nie zrobie ale jako tako jest również nic. (pasek ma wym 15 mm szerokosci),dodam że mam tłummik leo vince zx i gdy odpale go na zimnym i chodzi na ssaniu i jade ok 1 km to idze extra cały czas nawet ma chęci na koło poderwać ale jak juz się lekko rozgrzeje to pod most się kula tzn do 25km/h jest extra muł a potem do 80km/h idzie jak burza powiedzcie co to moze być bo ja myślę że to ten przeciwtalerz :P proszę o wyrozumiałość
PS: słyszałem że w verticalach szwankują kraniki podciśnieniowe ale czy to prawda to nie wiem bo nie wiem jak to sprawdzic

Ostatnio zmieniony 22 sie 2011, 12:54 przez batoncmg, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Grzeje Ci się sprężyna lub sprężynki. Zobacz jak będzie bez pokrywy ruszał jak lepiej to kup nowe sprężyny.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
ok ale juz jeździłęm bez pokrywy chicaż może spręzyna straciła swoje włąsciwosci moze byc cos takeigo ?? bo skuterek miał najechane 20 tys

50ccm RMS (41,25)
Leo Vince ZX
Twist controll
Dellorto 12mm (d. 74)
Rolki 4,5g
Zawór Malossi
Gasbox bY batoncmg ! :D
Centralka seria
Sprężynki seria
Na razie tyle :P
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=201071

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
problem rozwiązany panowie!! przyczyną była źle ustawiona iglica w gaźniku :P
przez włąsną głupote zapomniałem jak została ustawiona i zabek był na samej górze i miał za małą dawkę paliwa :P teraz pozostaje założyć ciut cięższe rolki bo na 4 g kręci za wysokie obroty i nie przekłada sie to na moc :P do zamknięcia

Ostatnio zmieniony 22 sie 2011, 20:57 przez batoncmg, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]