Dzisiaj jest 22 lip 2025, 22:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: VFR 800FI - BTQT9
Imię: Paweł
2

Ostrzeżenia: 2
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć jaka jest normalna temperatura pracy Min.Hor. AC oraz jaka jest MAX. temperatura dla tego silnika. Cylek oczywiście seria.

Pozdrawiam!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

2

Nikt nie wie? :shock:

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pavlak pisze:
Nikt nie wie?
Nie :) Bo i po co :?: Chyba dla ciekawostki.Wiem jedno.Mam AC<Jade w 2 osoby trase 30km.Bez przystanków.Upał ponad 30*C w cieniu.Dojeżdżam do celu a skuter promieniuje ciepłem jak piec do pizzy.Ale dojechałem.Może był trochę słabszy pod koniec a podjazd pod niezła górkę odbywa się w lasku gdzie panuje taki mikroklimat ze za każdym razem jak tam wjeżdżam mam dreszcze z zimna.Ale skuterowi dobrze to robi więc i ja nie protestuję.Przelatuję tą tras dziesiątki razy w lecie i jakoś idzie wi
ęc nie zastanawiam sie nad temperaturą :)
Sorry za przechwalanie się emocjami podczas wjeżdżania pod górkę.Proszę o skasowanie mojego posta aby kolega miał więcej miejsca na doktorat nad temperaturą AC

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Ostatnio zmieniony 23 kwie 2009, 17:13 przez Mycen, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

2

Co wniósł twój post do zadanego przeze mnie pytania? NIC! Chciałeś się pochwalić jakie emocje tobie towarzyszą podczas wjeżdżania pod górkę? :shock: Nie masz nic sensownego do napisania to nie pisz wcale, będzie mniej spamu. Nie pytam się dla ciekawości tylko jest mi ta informacja potrzebna.
Po co? - To się nogi nocą pocą :cool:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
szczeze mowiac to nie wiem i z checia bym chcial odp na to pytanie. Raz mi moto sie zatrzymal z ciepla ale byl na dotarciu bo jechalem z kumplem 15 km do innego miasta dotarlismy na miejsce, po fajce ok pol godz minelo i wracamy do naszego miasta, w polowie drogi zgasl, sam dodalem wiecej gazu i silnik sie automatycznie wyl. a caly czas jechalem kolo 60 km/h na polinim sporcie 70 ccm. po 15 min ruszyl bez problemow Ale i tak WG mnie ciecz lepsza ;d

Ostatnio zmieniony 23 kwie 2009, 14:26 przez michal3202, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator

Pojazd: Yamaha Majesty 250
Pavlak,
Niestety ale , nie znajdziesz jasnej odpowiedzi na to pytanie, w żadnym silniku AC , nie ma czujnika temperatury, nawet w 4T ( Fiat 126p) nie był stosowany, a jest tam możliwość mierząc choćby temp. oleju. Nikt nie dokonuje pomiaru , bo nie ma potrzeby. Układ chłodzenia jest wystarczający . Ponieważ w silnikach LC, wiadomo jaka jest temp. więc można przypuszczać , że w AC jest podobna. Ale jak chcesz wiedzieć dokładnie to zainstaluj sobie czujnik, a zaspokoisz swoją ciekawość.
Jak nogi ci się pocą , to zastosuj talk, lub umyj je, bo zaczną śmierdzieć.
Ponieważ , mnie Twoja odp. na post Mycena zaskoczyła, to radzę Ci tylko powstrzymaj się z takimi odpowiedziami, bo więcej możesz nie otrzymać pomocy.

"Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:" - Mycen

Mycen, pamiętam i dziękuję .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]