Dzisiaj jest 20 lip 2025, 23:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Przed wczoraj skończyłem remont silnika, wszystko elegancko, od razu odpalił i latał. Przed remontem miałem drobne problemy z elektryka, robiła się tzw. choinka, włączałem kierunek, a migała mi kontrolka od rezerwy i paliło bezpieczniki, ale silnik chodził normlanie, więc specjalnie się tym nie przejmowałem. Wczoraj zacząłem docierać silnik i zauważyłem, że jak dłużej pojeżdżę, na średnich obrotach i dam gazu, to zaczyna przerywać, chwile przytrzymam i jak się wkręci to jest ok.
Dziś chciałem się przejechać i zaczął cały czas tak przerywać, jakby masa była odłączona, jeszcze jako tako się wkręcał, potem chodził już tylko na wolnych obrotach, po daniu gazu gasł, a teraz już w ogóle nie odpała.
Sprawdziłem wszystko co mi przychodzi do głowy, komprecha bdb (przed wczoraj nowy tłok), iskra sprawdzana na zewnątrz jest, a jak wkręce w cylek i kopię, to go zalewa i nie łapie. Benzyna w cylek też nic nie daje, nie chce załapać. Na innych świecach jest to samo, iskrownik dobrze przykręcony i wyczyszczony, masa porządnie dokręcona. Cewkę i inne raczej wykluczam, bo jakby nie patrzeć iskra jest.

Jakiekolwiek pomysły?

Posiedziałem w garażu chwilę i wkręciłem następna, nową świecę. I pali od strzała, na wolnych chodzi normalnie, ale jak dam gazu na dłużej niż sekundę, to zaczyna przerywać, jak dam gazu jeszcze raz, to gaśnie i nie odpala jak na pozostałych Co może być?

Nie pisz posta pod postem

Ostatnio zmieniony 01 paź 2011, 16:51 przez AndrewOldSR, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdzałeś membranę ??

Wybaczcie ale mam dysleksje, za błędy z góry przepraszam.
Sprzedam przekładnię 13/52 12/44 (na sile, stunt, 15 obrotów sprzęgła na 1 obrót kola) do minarelli horizontal i tecnigas next r chrom w bardzo dobrym stanie za 250zl, gg/arnold14-15@o2.pl

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Właściwie to tak, jak składałem silnik w czwartek, to widziałem, że miała lekkie prześwity, dlatego obróciłem tę płytkę i było ok.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Regulacja gaźnika,zalewa go prawdopodobnie.

Airsal 70 sport
Stage6 ProReplica
Polini Speed Control
Gazior 21
itp...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale jeszcze przed wczoraj elegancko chodzil gaźnik nie rozregulowałby sie od tak. Jest identycznie jak na tym filmie:
http://www.youtube.com/watch?v=q_dIOgz8LI8

Tytuł:

Pojazd:
moim zdaniem czeka cie regulacja gaznika

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale logicznie myśląc, jak gaźnik może się sam rozregulować? :? Mogł się najwyżej zapchać, a był czyszczony. Poza tym, na rozregulowanym gaźniku przerywałby i gasł, a tu jest tak, jakby ktoś włączał i wyłączał stacyjkę, do tego jak zmienię świece, to chodzi równiutko, a z niewyregulowanym gaźnikiem od razu by gasł/falował.

Miałem już ten problem w tamtym roku, wtedy pomogła wymiana iskrownika, teraz już też mam nowy, ale to nic nie daje :(

Tytuł:

Pojazd:
jak ci swiece zaleje to wlasnie bedzie przerywal

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Problem rozwiązany, okazało się, że zalałem za dużo oleju średniej jakości do mieszanki i zalepiało świecę. Dzięki wszystkim za pomoc :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]