Dzisiaj jest 14 sie 2025, 17:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
Witam!
Kupiłem ostatnio yamahe aerox 50cc 2008r. z przebiegiem 6tys. km.
gdy kupiłem miala blokniety modul do 25km/h (tak do 25 bo z niemiec sprowadzana)
postanowilem wymienic modul. gdy to zrobilem lecial mi 45km/h i tutaj mam tez pytanie dlaczego 45 a nie 55 jak to robia inne roxy ??co moge miec zle?? bo pozniej odblokowalem blokade z wariatora i idzie mi teraz 70 no 75 jak mu cos pojdzie dobrze na prostej.
maxymalnie jechalem nim 80km/h z niezlej gorki.
co mu moze byc?? jaki moze byc powod takich osiagow?? bo ogolnie az tak szybko do tej 70 nie przyspiesza .. najpierw 60-65.. i jakos do 70..
nie czyscilem i nie patrzylem wgl gaznika jeszcze. co moze byc z nim?? filtr powietrza czyscilem.. pasek w dobrym stanie.. jedynie co mi do glowy przychodzi to albo wgl zapchany/zabrudzony gaznik a w nim jeszcze dysza zamala albo tez rolki czy wariator zuzyty.. jak sadzicie?? prosze o pomocna odp. bo moim zdaniem nawet jak tak patrzylem filmiki innych to zwawsze byly i te 80-85 szybciej wbijaly niz u mnie 70 .. mimo iz idzie z czasem 75..

HELP !!!!!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd: BYŁ keeway JEST aerox VR :)
a co ty myślałeś że serią pake polecisz ? 75 to jest w miare ok wiec sie ciesz ;).

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

koles ja nic nie napisalem ze malo dla mnie.. tylko poprostu wzgledem innych AEROX-ow!! ktore ida te 85 wiec pytanie dlaczego mi tyle nie idzie i co moze byc przyczyna a nie ze jest to dla mnie mało!! ok to na chinola a nie na aerox-a :] ktore nawet 90 ledwo ida wiec wiesz.. jak by ci ginelo te 10-15km/h tez bys dociekal problemu.
Prosze o przeanalizowanie i odpowiedz :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Runner
W Niemczech wydechy ostro blokowali w mofach. Sprawdź wydech.

KUPIĘ YASUNI C16 P/G stan bdb

Kontakt: puzon20@gmail.com

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
BEpower, obrażony bo keeway 65 xD???
A tu 75 i powinno być wiecej ?:>

Możliwe że jeszcze blokadę masz jak pisze Vexoo,
a też możliwe że komprecha słaba, bo często jest tak że po sprowadzeniu ( chyba że sam sprowadzałeś) mechanicy handlarzom cylki wkładają jak najtańsze i tak też może u Ciebie być. One nie mają mocy .
Albo po prostu cyl przytarty.
Zbadaj kompreche, ale najpierw wyczyść gaźnik.

Tytuł:
**

nie obrażone tylko wyraziłem swoje zdannie ;D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR Audi A4
Cytuj:
wzgledem innych AEROX-ow!! ktore ida te 85
LICZNIKOWE :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A uwieżysz to że skuter z tesco leci 120 ? WG. mnie dobra prędkość jak na full serie, niektórzy ludzie mają wyobraźnie bo im leci 100. Koło 80 powinien targać.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

wcale nie podpieram sie tym ze np. na filmikach idzie im tyle moze i zle sie wyrazilem.. ogolnie braciak cioteczny ma aeroxa nowke kupil po odblokowaniu leci mu 85 norm wiec wiecie
a wlasnie mi chodzi o te 85 licznikowe :D jakos u mnie tego nie ma.. to co aerox leci mi ledwo 75 jak mu sie zachce??;/ co jeszcze moze byc blokniete?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może jest tak że jemu pokazuje 85km/h tobe 75/km/h a on jedzie tyle co ty ? Może też tak być że licznik przekłamuje, moze być słaba kompresja

Tytuł:
**

raczej mu licznik przekłamuje a tobie dobrze albo nawet za mało pokazuje .

jest dużo możliwości..

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

gdybym wyczyscil wszystko i wgl. to co bym musial wymienic by mi poszedl 85-90??
jaki wydech polecacie badz rolki wariatora bo koledzy ktorzy sie znaja mowia zebym tez mogl rolki sprawdzic i wymienic... a wydech mam taki: Tecnigas Silent Pro Minarelli
seria nie jest ale sport raczej tez nie..;D

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdź dyszę w gaźniku, porównaj z kimś kto ma serie, rozmiar gaźnika, obejrzyj dokładnie filtr powietrza, dolot do gaźnika, króciec..
Wariator, rolki..
Zdarzają się też zwężki w tłumiku zaraz na kolanku (musisz zdjąć tłumik), masz może ślepą kiszkę?
Ręce mi opadają na to forum, chłopak się pyta, a wy mu zazdrościcie, że ma roxa.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Piaggio Typhoon LC
Kubica, jesteśmy z tobą!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

kiszki nie mam bo to nie seryjny wydeszek wiec nawet patrzylem ze nie mam .. ale jest jedna sprawa ktora slychac..
gdy np. odpale i tak dodaje gazu i zreszta jade to oczywiscie musze sie wsluchaj bo zaglusza silnik ale tak jak by blaska pukala czy latalaw tlumiku.. taki dzwiek jest.. nie duzy ale jest. :]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hehe, kompleksy mają bo chinolce pokazują 80 a to realne 65 :P
Także Rox jak rox po odblokowaniu latać powinien 80-85 realne, tam liczniki aż tak nie przekłamują, względem GPS pewnie tak, ale przy samochodzie na pewno nie .
Jeśli masz mofę, to pisałem chyba abyś sprawdził komprechę bo potrafią handlarze wstawić china power cyl i tak się dzieje.
Albo kupiłeś przytarty,
Na początek kopreche sprawdź, później jak coś poczytaj o blokadach mofa jakie mogą być w aeroxie, bo ja tego nie wiem to ci nie napiszę.
Ale rację z tym masz że normalne to nie jest 75 i to jeszcze jak mu się zachce.
Mam tak samo z TGB i u mnie to jest wina cylindra, u ciebie pewnie też.

Twoja praca na najbliższy dzień - sprawdzić kompresję ! ja to sprawdzę tu na forum czy odrobiłeś zadanie ;) Tylko nie palcem !!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

ok ok xd.. tylko nie mam sprzetu do sprawdzenia.. a ogolnie poszukam kto by to mial jak cos to przejade sie do kogos kto to ma..
a i co to mofa? xd bo cos nie slyszalem :}
jak cos to napisz i licze na odezwanie sie ponowne:D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mofa, skuter który jest dopuszczony do ruchu w niemczech jako rower, jedzie 25km/h, chyba nie trzeba rejestrować ,, nie jestem pewny, ale na pewno nie trzeba żadnych na niego uprawnien, no może karte rowerową ;d
W morini silnikach robią taką blokadę że jest naddatek w silniku , widać to po zdjęciu cylindra i skuter nie może się rozpędzić, ale jednak by cały czas ci szedł tak samo a nie raz 75 raz 70, na moje to poreguluj gaźnik , jak nic nie da to sprawdź tą kompresję, jedź do jakiegoś warsztatu i Ci sprawdzą.
Bo najpewniej cyl do wymiany, a ten naddatek to lipa bo trzeba wycinać ;D szlifierka w ruch i te sprawy ;/

Tytuł:
**

weź scratch bo już nudny jesteś każdy jeździ tym na co go stać wiec sie nie naśmiewaj bo sam jakiegoś większego tuningu u ciebie nie widze .. po za tym moge powiedzieć że jeździsz skuterem dla dziadków bo tak wygląda.. i uwierz ze 3/4 forum wolało by mieć nowego keewaya czy coś innego niż takie tgb jak masz.

Ostatnio zmieniony 23 wrz 2011, 15:08 przez BEpower, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Alfa Romeo 166 2.4JTDm 230KM
BEpower, Nie jest skuter dla dziadków... Skuter jest dla każdego także proszę Cie skończ. Niech się każdy Cieszy, że ma w ogóle skuter bo 3/4 forum nie kupiło go sobie samemu tylko za sprawką rodziców go mają ;]
Także nie widzie sensu kłótni.

Co do tematu, owszem jak na roxa to 75km/h to jest dość słabo.. Znam jednego typa co mieszka 40km ode mnie i aerox seria po zdjęciu blokad leci mu 85-90km/h.

Moja Aprilia :
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=257155

Moje TGB :
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 45#1788945

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
BEpower, O co Ci chodzi ? Pomagam problem rozwiązać, a to ty chyba jak pamiętam ( nie chce mi sie przewijać ) zacząłeś tą gadkę że to dobra prędkość :D

Hmm. NIe wiem czy zauważyłeś ale 101s to raczej taki mniejszy, w teren czy do stuntu, nie wiem czy dziadkowie kupują go z myślą o stuncie czy czy szybkim przemieszczaniu się w małym terenie.
Nie będę się rozpisywał, ale keeway mu do pięt nie dorasta, a na pewno już roxowi, więc skończ chrzanić, rox powinien dobrze chodzić 80-85 a nie 75 i to z ledwością.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna