No witam , niedawno do swojego roxa (seria z wariatorem stage6) dokupiłem tłumik Laser X-pro. Jak to z tłumikami potrzebna jeszcze regulacja , a że szczerze powiedziawszy nie znałem się na tym dobrze no to poczytałem trochę mielocha i doszedłem do wniosku aby kupić zestaw rolek polini centralkę top racing22% i sprężynki sprzęgła top racing te najtwardsze z tej firmy bodajże 50%. Kiedy znajomy mi to wszystko założył (rolki dał 3.40) po pierwszej jeździe byłem bardzo zadowolony ponieważ v-max się zwiększył i skuterek na prostej jeździ prawie 90 a przy dobrych wiatrach albo np. na trasie jechałem 97

Lecz coś mi nie grało z przyspieszeniem. Skuter rusza jak seria a dopiero przy 20km/h skuter dostaje obrotów i aż rwie do tyłu taki jest speed ; D Wolałbym szczerze mieć tak jak moi znajomi zrywa od samego startu więc zacząłem pytać co może być nie tak. Doszedłem do wniosku , że skuter jest źle wyregulowany i wina najbardziej siedzi w centralce? A jak wy uważacie? Powinienem kupić twardszą ? Słyszałem że Laser to tłumik wysokoobrotowy. Może pobawić się z rolkami mam jeszcze 3.00 , 3.70 i 4.60 ;P