Dzisiaj jest 31 lip 2025, 12:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Od jakiś 3 dni jestem posiadaczem SR stealth i już mam z nią problemy. Od początku jest problem z przyspieszaniem. Do 50km/h idzie jak burza, nieraz do 60 ale potem czuć nagły brak mocy i trzeba ją trochę potrzymać żeby się rozpędziła do 70-90km/h. Od razu mówię że sr rozpędza się max do 110 i jest podobno odblokowana i ma sportowy wydech ale nie wiem czy jest odblokowany. Poprzedni właściciel twierdzi że mechanik mówił że wystarczy wymienić jakąś sprężynkę ale nie powiedział jaką.

Do tego doszedł problem z dwiema rolkami. Rozleciały się osłony plastikowe i rolki zablokował się tak że skuter nie chciał wgl. ruszyć, na razie pomogło obklejenie ich taśmą izolacyjną i nawet skuter zbiera się lepiej ale nie wiem czy tak może być czy lepiej je jak najszybciej wymienić. Ale niestety po skręceniu pokryw napędu doszedł problem z kopką bo ślizga się lub jak to mój kolega ujął przeskakuje, raz mi się nawet zablokowała po kopnięciu ale na szczęście silnik nie odpalił.

I ostatni problem to przerywanie gazu, a raczej słaba reakcja na dodawanie, silnik ma po prostu laga i nieraz przerywa. Mam nadzieje że pomożecie rozwiązać wszystkie problemy z moją SR.

Pozdrawiam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
NO to tak na początek regulacja napędu na ślizgającą sie kopke podszlifuj troche te ząbki co są na wariatorze i te w deklu co "łapią wariator'. Słaba reakcja na gaz to możliwe że trzeba wczyści gaźnik wyregulowac go i powinno by git albo coś stało się z iglicą.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
to rolki do wymiany bo po obklejeniu je taśmą już jest inna waga niż powinna być, po wymianie powinna być różnica, z przerywaniem słabą reakcją na gaz to wyczyść gaźnik wyreguluj,wyczyść filtr powietrza i także będzie lepiej.

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzięki bardzo za odpowiedzi. Mam nadzieje że to pomoże. A i mam jeszcze pytanie czy seryjna apka tylko z sportowym wydechem może mieć takie osiągi, ponieważ kolega twierdzi że to jest większa pojemność, bo wyciąga 110 i pod dość stromą górkę leci 60-70 do tego właściciel twierdził że jest to 110 ale od razu w to wątpiłem i brałem ją z myślą że to 50.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
na 100% - rozkręć i się dowiesz, przy okazji poczyścisz trochę :mrgreen: :mrgreen:

Srzedam Kingway'a na częsci..pisać

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]