Dzisiaj jest 21 lip 2025, 17:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, mam problem w sil minarelli horiz. po zmianie paska skuter jedzie ledwo co 40 i to nie za wysokie obroty wręcz niskie. Rolki 5,5gr, wydech tecnigas next-r. Sprawdzałem na stopkach oraz zaznaczyłem mazakiem na wariatorze czy pasek dochodzi do końca i wkręca się na maxa , i sprawdziło się na stopce centralnej skuter wchodzi w sumie na max obroty.
Koledzy mam pytanie czyżby to wina sprężyny centralnej? może w tym momencie ten skuter potrzebuje twardszej? proszę o odp. Pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
tak to może byś sprężyna, napisz jaką masz

-parmakit 70ccm
-speed control
-przeciwtalerz hebo nq
-polini 2g evo 2
-hebo kevlar
-dellorto 17,5 - dysza 90
-polini AirBox

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: nissan
mlodyspeed, Przed zmianą paska zachowywał się normalnie?
Każdy nowy pasek musi się ułożyć.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CIVIC
mlodyspeed, skoro stało się tak po zmianie paska masz odpowiedź. Być może kupiłeś zły nie taki jak powinieneś (rozmiar, grubość itd) poza tym tak jak pisze capekpl1, że pasek musi się ułożyć ale nie bez przesady..

Tytuł:
*

Pojazd:
przed zmianą paska było w sumie normalnie bo wyciskalem te 70 , a teraz? ledwo 40-45 max. Wgl nie ma przyspieszenia bo na niskich ciska, postawisz na stopki nie ma oporu i odrazu power.
No fakt na starym pasku rozmiar był taki: 747x16x28, a na tym nowym 747x16,5x30. Wiec może kupie inny pasek.

Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 21:41 przez mlodyspeed, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

mlodyspeed, to dla upewnienia włóż jeszcze stary pasek i zobacz czy to rzeczywiście to, bo znowu takiej wielkiej różnicy nie ma w tym co napisałeś.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
capekpl1 pisze:
Każdy nowy pasek musi się ułożyć.

A ja podważę te zdanie- jak kijowaty pasek to i osiągi będą marne. Ja regulowałem na nowych paskach i jak miałem ciulowy to i ciulowo jechał ( i zrobiłem sporo km) a jak wymieniłem na dobry to i zacnie jeździł.

Jaki miałeś pasek i jaki założyłeś (firma i model)?

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*

Pojazd:
uu panowie pasek i jakiś gówniany kupiłem tylko po to że motor sprzedaje od razu, z allegro kupiłem za 15zł XD. Może to być wina tego?
a starego nie założe bo rozerwało go na strzępy podczas jazdy.

Ostatnio zmieniony 10 gru 2011, 16:56 przez mlodyspeed, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mlodyspeed pisze:
uu panowie pasek i jakiś gówniany kupiłem tylko po to że motor sprzedaje od razu, z allegro kupiłem za 15zł XD. Może to być wina tego?
a starego nie założe bo rozerwało go na strzępy podczas jazdy.

tak to jest wina "tego" :lol: chcesz zeby kupujący zabił się na motorze? :roll:

P.S
tak właśnie wygląda Polska.. :roll:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Baker89, co ma wspólnego pasek z bezpieczeństwem? Sam gdybym kupował jakiś, a skuter chciałbym sprzedać to na pewno nie był by to Stage6 za 100zł! Ale rozumiem, że Ty byś włożył jakiś EVO ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
wiq_27, dzięki za wsparcie thx:)
Fakt mogłem się pokusić co najmniej na Dayco a nie na taki szit. No wiec czeka mnie wymiana paseczka? :mrgreen:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
wiq_27 pisze:
Baker89, co ma wspólnego pasek z bezpieczeństwem? Sam gdybym kupował jakiś, a skuter chciałbym sprzedać to na pewno nie był by to Stage6 za 100zł! Ale rozumiem, że Ty byś włożył jakiś EVO ;)

szanujący się sprzedawca wolałby kupić nawet orginał yamahy i wliczyć go w cene skutera... ale widać ty przeczysz wszelkim prawom.. :roll: :lol: Taka polska..

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Baker89, Po co się tak spinasz? Kupujący miał określony fundusz i może 100zł robi mu dużą różnice , dlatego pojechaliśmy po tańszych kosztach wiec po to jest mój temat , a nie od nauczania mnie czy mam być szanującym sprzedawcą czy też nie!

Jeżeli bardzo Cię to męczy zapraszam na priv , po konwersujemy.

Ostatnio zmieniony 10 gru 2011, 19:33 przez mlodyspeed, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mlodyspeed pisze:
Baker89, Po co się tak spinasz? Kupujący miał określony fundusz i może 100zł robi mu dużą różnice , dlatego pojechaliśmy po tańszych kosztach wiec po to jest mój temat , a nie od nauczania mnie czy mam być szanującym sprzedawcą czy też nie!

Jeżeli bardzo Cię to męczy zapraszam na priv , po konwersujemy.

nie spinam się, wytyczam fakty. róbcie jak chcecie, i tak mam to gdzieś, uważam tylko, że powinno dbać się takze o drugą osobe. Hmm co to tematu, tak masz racje dayco styknie.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Baker89, stary błagam Cie weź się ogarnij! zaczynasz jakieś śmieszne dyskusje na forum! w 100% odbiegające od tematu. Ale przynajmniej teraz już wszystko rozumiem sam będę jeździł na czymś gorszym, a jak będę sprzedawał to kupie nowe. NO BO PRZECIEŻ SZANUJMY SIĘ! Btw daj znać jak Yamahe byś sprzedawał, to chętnie kupie gdyż zapewne przed tym włożysz tam cylek evo 8, jakiś polini for race3 i napęd overrange. Pisz na pw!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
wiq_27 pisze:
Baker89, stary błagam Cie weź się ogarnij! zaczynasz jakieś śmieszne dyskusje na forum! w 100% odbiegające od tematu. Ale przynajmniej teraz już wszystko rozumiem sam będę jeździł na czymś gorszym, a jak będę sprzedawał to kupie nowe. NO BO PRZECIEŻ SZANUJMY SIĘ! Btw daj znać jak Yamahe byś sprzedawał, to chętnie kupie gdyż zapewne przed tym włożysz tam cylek evo 8, jakiś polini for race3 i napęd overrange. Pisz na pw!

jesteś śmieszny.. nie nic nie włoże, skuter najprawdopodobnie leci na sell w wiosne, i tu nie chodzi o same najlepsze części, ale powiedz tak szczerze, czy nie wstyd ci będzie, kiedy kupujacy bedzie chcial sie przejechac a w przekladni bzzyyyy i nie jedzie?? nie bądź śmieszny kolego.. ;/ :roll:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Baker89, a ty ciągle się kłócisz! wątpie, że jest jakiś pasek którego żywotność to 2 minuty, noo ale ok. No i z tego co mi wiadomo każdy produkt jest obięty 12 miesięczną gwarancją, więc nie będzie mi wstyd bo taki pasek będę sobie reklamował co 2 minuty i będę dostawał nowy, sam jesteś śmieszny :roll: i od początku roisz OT, zaraz ten temat wyleci :idea:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Baker89 pisze:
szanujący się sprzedawca wolałby kupić nawet orginał yamahy i wliczyć go w cene skutera

Obserwuje Ciebie od dłuższego czasu i w połowie postów piszesz bzdury tak jak tutaj zacytowałem. To tak jak z autami- sprzedawca chce jak najwięcej zyskać podczas sprzedaży a nie że jakaś renoma. Nawet ASO leci w ciulki a co mówić o prywaciarzu.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Baker89 pisze:
szanujący się sprzedawca wolałby kupić nawet orginał yamahy i wliczyć go w cene skutera

Obserwuje Ciebie od dłuższego czasu i w połowie postów piszesz bzdury tak jak tutaj zacytowałem. To tak jak z autami- sprzedawca chce jak najwięcej zyskać podczas sprzedaży a nie że jakaś renoma. Nawet ASO leci w ciulki a co mówić o prywaciarzu.

Moge mówić głupoty, to jest moja opinia, i nic jej nie zmieni, hmm mozecie robić co chcecie, co mnie to obchodzi :roll: i nie, nie kłuce sie.. :lol:

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]