Dzisiaj jest 06 sie 2025, 20:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Aerox
Witam. Mam problem z moim roxem 2007 z przebiegiem 18500 km. Jakieś 4 miesiące temu kupiłem pasek Malossi X-Kevlar. Przed zmianą paska rox jeździł normalnie na rolkach 3.5 i pro replicy tj. v max 90 km/h, dobre przyśpieszenie z mułem do około 20 km/h. Jednak seryjny pasek się trochę zużył (ma 15 mm szerokości). Założyłem malossiego. I tu zaczęły się problemy mianowicie: ciężko wkręca się na obroty, trzeba ciągle gazować by nie spadł z obrotów, oraz ma muła do ok 20-25 km/h. Wkręca się dopiero wtedy gdy przyśpieszam z miejsca, gdy dodam gazu przy 15 km/h rox się nie wkręci i wlecze się osiągając prędkość około 40 km/h a przejechałem na malossim 400 km. Jednak gdy wkręci się osiąga prędkość 100 km/h przy bardzo dobrym przyśpieszeniu. Co mam robić? Próbowałem regulować dociskowymi: seryjną 28 kg, 32 kg, oraz ostatnio zamówioną stage 6 medium ale to nic nie dało. Jedynie na seryjnej odczułem lepsze przyśpieszenie od 0 do 20 km/h. Mam również 2 sprzęgła którymi również próbowałem regulować. Jedno z seryjnymi sprężynkami drugie ze sprężynkami stage 6 hard. Dziwie się że rox ze sprzęgłem na sprężynkach stage 6 z dużym naciągiem startuje z około 4000 obrotów. Na wariatorze są nierówności. Teraz nie wiem co robić a nie chcę sprzedawać malossiego.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Rozmiar paska jest nie taki np jest minimalnie za krótki a to ze np kupiłeś od aeroxa to nie znaczy że rozmiar się zgadza co do pasków kevlarowych sa one zbyt twarde i na seryjnym wariatorze zrobi ci progi po większym przebiegu. Jedyną rada na teraz skołuj inny pasek dobry i zobacz co będzie dalej ale kluczowym błędem było kupowanie takiego twardego paska do seryjnego napędu

Ostatnio zmieniony 05 sty 2013, 18:12 przez naziol, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
miałem ten sam problem ;) . załatwiłem to inaczej . przedłuż tuleje o 1mm (podkłądką) i wszystko wróci do normy ;) nawet muł znikną ;).

9

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]