Dzisiaj jest 18 lip 2025, 16:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam chciałem wam przedstawić opinie na temat Cylindra 70ccm Chińskiego.
Bo ja wiem sam po sobie że ludzie szukają opinię na temat tych cylindrow bo zdania są podzielone bo dużo osob piszę na forach to co piszą inni. A ja powiem tak:
Zamówiłem taki cylindera i szczerze mam juz przejechane na nim 1000km i jest dobrze nic nie spadło, koledzy maja na nich po 3-4 tysiace km przejechane i dobrze sie wypowiadają. Tylko jednemu po 200km sie zatarł bo dozownik mu sie zepsuł. A wiec ogolnie ja docierałem okolo 300km. Narazie v-max 100km/h z setupem takim jak w opisie. Wiec sadze że nie jest źle a spalanie 5.5-6.5 litra zalezy od jazdy.

Gaznik 21 Chinski- wykonanie na poczatek może odstraszać ale łatwo wyregulować da sie (dają 6 dysz) i NAPEWNO NIE ROZREGULÓWUJE SIE SAM.

Wszystko na ten temat Przepraszam za OT ale pisze na tablecie ;(. Niewiedzialem gdzie umiescic ten temat. Czekam na + i wypowiedzi innych posiadaczy ;)

Pozdrawiam Siwy

Cylinder:70ccm
Gaznik:21mm
Wydech:LeoVince TT
Łożyska:NTN C4

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Powiem tak, temat ten jest poruszany i to ważne. Trzeba odpowiedzieć sobie ile w markowych cylindrach płacimy za wykonanie a ile za firmę. Wszyscy piszą że chińskie cylindry mają chropowate kanały, ale ile oryginalnych cylków też takowe mają. Oczywiście nie twierdzę że cylindry chińskie są porównywalne z: hebo ,malossi, polini itd. Wiele opinii o chińskich częściach powielają ludzie którzy nigdy tego nie użytkowali. Wiele osób twierdzi że w chińskich częściach cena nie idzie w parze w jakością. Ja nie do końca się z tym zgadzam, no cóż poczekajmy co inni napiszą :P

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hmm ja mogę napisać że na chińskim cylinderku śmigałem około 1000km i dalej pewnie by śmigał ale wymieniłem na firmowy, gaźnik też mam chiński 21 i też dobrze działa, sprzęgło też chińskie i śmiga, właściwie do wykonania gaźnika mógłbym mieć jakieś żale bo wykonanie wygląda na beznadziejne ale nic się nie psuje.

I jeszcze ojciec ma chiński cylinder zwykła 50cc 8000 przebiegu i może trochę stracił na mocy bo mówił ale to mogły się zjechać rolki czy jakaś inna przyczyna.

Cylinder Polini Sport 50
Wariator Hebo Next Generation
Wydech Leovince RR
Sprzęgło WM Motor (niby sport)
Dzwon sprzęgła Malossi
Gaźnik 21 podróbka dellorto

Moja Apka http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=192656

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja niestet trafiłem na zły egzemplarz.
Gaźnik poprostu sypał się w rękach jak chciałem odkręcic dekielek to się śrubki ukręciły z regulacją to była kara jak regulowałem chińszczyzne a dell'orto to była ogromna różnica w szybkości tego zabiegu gaźnik wyrzuciełem, Jakbym go poszukał to pewnie bym znalazł.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
miałem gaźnik i oprócz wykonania nie ma się do czego przyczepić, i pewnie znowu go kupie :wink:
cylek też mam i też jest dobrze tłok nie jest aż tak lipny jak to niektórzy piszą, jednak nie ma tyle mocy co inne markowe cylki :/ ale jest to dobra podstaw do portingu :)

F12--->HRR--->TGB--->cross 125 czajna power :]--->radiowóz E36--->sportowy fiat cc 900--->126p 900cc

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 17#2021017

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja tam myślę że gaźnik jak gaźnik zrobiony z metali ... co ma się niby popsuć ? jedynie w chińskich gaźnikach podobno lubią się rozregulowywać ... a cylki to dobre w motorynce miałem jakiś chiński no i teraz tak kompresja spadła że motorynka 35 km/h albo ja przytyłem hehe ;) także są firmy chińskie lepsze i gorsze ;) zależy na co trafisz.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 80#1522580
zapraszam do mojego neosa !!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
Miałem chiński tłok (50zł, piaggio w oryginalnym cylindrze i nie puchł i się nie zacierał :) a katowałem ostro :)

Niektórzy biorą opinię z kosmosu się naczytaj a niektórzy mówią prawdę bo mieli z tym styczność :) wiadomo można na coś wadliwego trafić..

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
No to ja też się wypowiem :D MIAŁEM CHIŃSKI CYLINDER 70 CCM ładnie pracował wielka moc wykonanie średnie ale liczą sie osiągi jedyne co sie zwaliło to łożysko na korbowodzie a przez nie poszedł cały cylinder :P wiec podsumowując chińki nie znaczy gorszy :P

Tytuł:
**

Pojazd:
Ogolnie kazdy producent ma jakies kryteria wykonania wiec to tez nie jest tak ze china=gowno. blacha94, Dobrze napisal wspaniała podstawa na port. karol159620, ruszyłes dobry temat bo np za Łożyska Stage6 SKF juz wiecej placimy a sa takie same co zwykle SKF i w tym momencie płacisz za opakowanie.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do gaźników to:
-Pękająca pokrywka od przepustnicy(jak zamocno przykręcisz śrubki)
-Słaba uszczelka pod komorą pływakową, po kilku wymianach dyszy puszcza
-Strasznie wycierająca się pokrywa komory pływakowej(mocniej dokręcisz i śrubka przejdzie ci na wylot)
-Aktualnie brak wtopionego króćca do smarowania olejem
-Wypadające/słabo zamocowane króćce do ogrzewania gaźnika

Tyle odemnie, Lepiej dołóż trochę kasy i kup jakieś Dellorto i będziesz zadowolony, mam już ok 5 lat używkę i śmiga super, żadnych problemów, a z tą 21 to podczas regulacji nie mogłem skręcić tak pokrywki żeby nieciekło ;/

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Suchy..., Miałem dokładnie to samo co ty :P

Tytuł:
**

Pojazd:
Nieraz sa jakies gorsze egzemplarze tak nawet w firmowych sie dzieje

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No wiadomo, ale mam sklep z częściami do skuterów i wiem jak są one wykonane ;/ Ale za tą cenę niema co się dziwić. Jak taka cena jest i jeszcze tyle osób po drodze zarabia na tym.

ten gaźnik kosztuje ok 100
a Dellorto ok 450zł to różnica ogromna bo można 4 takie kupić za cenę 1 firmowego :D

Tytuł:
**

Pojazd:
Wiec własnie wiec takie czesci nawet mozna polatac 1 sezon i do kosza i sie nie martwisz ze wydales 400zl+ ;)

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
ja mam cylinder chinski 50 i jestem zadowolony zrobilem na nim juz ok 5/6tys km i nie narzekam 100zł dalem i jezdzi do dzisiaj osiagi sa prawie identyczne jak na seryjnym cylku , chinski cylinder docieralem ponad 800km jezdze ciagne na oleju OLEJ 2T ORLEN SEMISYNTETIC 16zł 1L i chodzi do dzisiaj cylinder

LAKIEROWANIE MALOWANIE !!!!!!!, FELG PLASTIKÓW RÓZNYCH ELEMENTÓW. |MAT-POŁYSK. Kontatkt PW , GG

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Widze same pozytywne komentarze. Według mnie chine kupuja ci, co nie wymagaja zbyt wiele od takich czesci. Ja tam wole jezdzic na markowych czesciach. China wyraznie odstaje od nich pod wzgledem jakosciowym.

Tez kiedys zamowiłem chinska 70 od Jagody, to odesłałem od razu bo okna płuczace były tak wyciete, ze jedne były 2 razy wieksze od drugich, uszczelki cylindra wogle nie były elastyczne - normalnie jak z plastiku. Kupiłem tez stator, w ktorym zadna z cewek nie była zalana zywica, co ma ogromny wpływ na jego awaryjnosc, bo drgania z czasem moga doprowadzic do przetarcia izolacji drutow miedzianych. Kumpel w skuterze ma chinski cylek - niby jezdzi, ale jego cylinder nabiera kompresji dopiero po 15 minutach jazdy, jak tłok dobrze napuchnie :). Ogolnie to poza uszczelka wydechu, to nie byłem jak dotad zadowolony z zadnej chinskiej czesci.

Z drugiej strony kupiłem tez gaznik firmowany przez mallossiego dellorto 17,5 za 260 zł i sie bardzo rozczrowałem jakoscia wykonania (niedokładnie wykonany odlew i ubytki w powierzchniach, gdzie przylegaja uszczelki).

Podobno tez wydechy stage6 r 1200 za ponad tysiac złotych sa kijowo wykonane i pekaja. Podobnie jak zawory membranowe Hebo za 200zł nie powalaja jakoscia, gdzie ponoc nie sa nawet usuniete naddatki materiamu po odlewie i samemu trzeba sobie doszlifowac.

Ogolnie jestem zdania, ze nawet kupowanie markowych czesci nie gwarantuje jakosci. Po prostu jestesmy robieniu w ciula i nie zdziwiłbym sie jesli te markowe tez byłyby produkowane w Azji w celu obnizenia kosztow i zwiekszenia zyskow. Najlepiej jest sie kierowac opiniami ludzi, ktorzy juz mieli z takimi czesciami do czynienia.

Tytuł:

Pojazd:
patrolek, fakt tłoki chińskie są kiepskie. Cylindry jak się trafi to dobry to latasz :mrgreen:

Tytuł:
**

Pojazd:
patrolek, bardzo słuszna opinia i bez strona. Bo duzo dzieci pisze ze to jest do niczego nie majac pojecia tylko to co wyczytaja na forum i koniec.

Tytuł:

Pojazd:
Prawda jest taka że nawet największe firmy produkują w chinach. Bo wychodzi dużo taniej.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Niektórzy produkują, inni tylko nadają swoje logo innym produktom tj np Stage 6
-komplet łożysk+uszczelniacze a to normalne łożyska skf+uszczelniacze corteco i dopłacasz za pudełko S6
-Cylindry Atheny ale S6 wybite i tak jest z wieloma rzeczami

To wszystko zależy od jakości wykonania, bo niektóre rzeczy chińskie są super i śmigają latami inne nie. Po prostu zależy na jaki egzemplarz się trafi i tyle

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna