Dzisiaj jest 16 sie 2025, 7:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam mam takie pytanie :
1. czy to normalne że jak mam zimny skuter to do 40km/h mocno wyje tzn kręci duże obroty i ma takie przejście z 40 na 50km/h i później jest ogień , a jak jest rozgrzany to tego nie ma ma kopa od samego początku do samego końca tzn od 0-85km/h bez żadnych prgów czy czegokolwiek tylko przez pierwsze 1-5 min zalezy jaka temperatura jest?
rolki 4,5g , spręzyna seria(twist controll) , spręzynki seryjne , trochę był ztyrany przeciwtalerz ale go wyszlifowałem i jest git :D
2. może wydawać się to dziwne ale chciałbym żeby skuter nie ruszał mi z takich wysokich obrotów , tzn chciałem założyc rolki 5 g + spręzynki twardsze czy sądzicie że powinno załatwić to sprawę? wiem że nikt nie jest tutaj wróżką , tylko pytam moze ktos jużcos podobnego rozwiazywał a jak nie to poprostu założę i sięprzekonam i podzielę sięz wami opinią z góry dzięki ! :D

http://parodyboyz.jimdo.com/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
hyy sprezynki twardsze na pewno nie bo bedzie z jeszcze wyzszych obrotow startowal , jak juz cos to spruboj miekksze , bo moze byc cos takiego ze sa za twarde i skuter troche wyje a jak juz sie rozgrzeja to traca swoje wlasciwosci i jest oki , rolki bym zostawil w spokoju popatrz , centralka , sprezynki sprzegla :wink:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może sprężyna centralną straciła swoje właściwości. Jeśli masz pod ręką taką samą jak teraz masz to spróbuj ją założyć.
missssterinio pisze:
może wydawać się to dziwne ale chciałbym żeby skuter nie ruszał mi z takich wysokich obrotów , tzn chciałem założyc rolki 5 g + spręzynki twardsze czy sądzicie że powinno załatwić to sprawę?

To ci nie pomoże bo po założeniu twardszych sprężynek skuter będzie ruszał z wyższych obrotów niż teraz. A ty właśnie nie chcesz żeby ruszał z wysokich obrotów

P.S. Mój skuter też na większego kopa na zimnym niż na ciepłym i też podejżewam centralke chodź może taki muły to norma, ale pewny nie jestem.

Ostatnio zmieniony 03 lut 2012, 0:33 przez sebek_97, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd: Aprilia SR
A mój ma lepszego kopa gdy jest gorący. czym to może być spowodowane ? :?

Tytuł:

Pojazd: Aerox FullSport
Za lekkie rolki skoro wyje a nie jedzie bo tak to zrozumiałem. I centralka po rozgrzaniu może tracić swoje właściwości.

Tytuł:
**

Pojazd:
Huberto203, w pewnym sensie dobrze zrozumiałeś ale po około 15 min jazdy już tego nie ma i idzie bez żadnych przeszkód
dzięki za odpowiedź spróbuję założyć malossi białą bo ona jest podobnej twardości co do seryjnej i powiem jak będzie , albo do tego ustawienia co mam dam rolki 5 g ...
jak to zrobię to napiszę jak będzie

Ostatnio zmieniony 03 lut 2012, 11:05 przez missssterinio, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Matrix LC
mi sie wydaje że to przez twista :) Sprężyna centralna jak jest zimna jest twardsza, wraz z wzrostem temperatury zmienia swoje właściwości twardości ;x, albo zdejmiesz twist controlla, albo kupisz rolki 5-5,5g

Hebo Manston Replica
Stage6 Pro Replica <niedługo C21>
Wał Top Racing Evo NG
Polini Speed Controll
Polini For Race 3g
Tec CNC
Tec Black Edition 21
Polini Air Box
Malossi X-Special
<zawór> Polini Evolution
<króciec>Polini 21mm

Tytuł:

Pojazd: Aerox FullSport
Ja proponuje tak jak mówiłeś wsadzić malossi białą i wtedy zobaczyć. Te sprężyny są dobrej jakości więc jak wtedy po regulacji będzie nie tak to wywal tego twist controlla i powinno być git.

Tytuł:
**

Pojazd:
a zapomniałem napisać jeszcze jednej rzeczy: mianowicie zrobiłem tego twist controlla sam i żeby sprężyna się zmieściała musaiłem ją uciać czy to moze mieć znaczenie ? bo jeżeli tak to wywalam twista i zakąłdam malossi białą :D
ale wsyzstko jest okej tylko tak jak mówiłem wcześniej przez pierwsze 5 min wyje mocno a później bo rozgrzaniu chodzi idealnie :D także sądzę że jak kupię rolki 5 g będzie okej,ale spróbuję także zamienić spręzyny bez twista :D ale to jak będzie trochę cieplej :D

Ostatnio zmieniony 03 lut 2012, 13:53 przez missssterinio, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
jak to uciąłeś sprężynę ?!!!

Tytuł:
**

Pojazd:
no normalnie jak wsypałem kulki i dałem nakładke na to się spręzyna nie miesciła i ja uciąłem kawałek
ale to nie ma chyab nic do rzeczy skuter jeździ normalnie przecież :d

Ostatnio zmieniony 03 lut 2012, 16:17 przez missssterinio, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**

Pojazd:
jak to kur.. uciales sprezyne pff , zdejmij twista zaloz normalna sprezyne ta biala malossi i zobacz i nie kombinuj :roll: :roll:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]