Dzisiaj jest 27 lip 2025, 21:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Cześć. Mam mały problem. Mianowicie posiadam roxa z KONTROLKĄ (dioda) od temperatury cieczy chłodzącej, a są jak wiadomo jeszcze wersje ze wskazówkami.
Mój czujnik, czyli długa wersja (ponad 5cm) jest zepsuty, więc kupiłem nowy, ale krótszy, przez który niestety dioda świeci się cały czas. W sklepie nie ma możliwość zamiany lub oddania czujnika, ale mogę się zamienić ze Smugglerem na dobrą wersję z dopłatą symboliczną.
Myślę, że impuls elektryczny idzie cały czas gdy silnik jest włączony, bo pokazuje to na wskazówkach, ale od czujnika do diód ten prąd idzie dopiero wtedy, gdy osiągnie daną temperaturę i zapala się ta kontrolka. Czy dobrze myślę? W tym sklepie był dziś tata i powiedzieli mu, że to musi się rozgrzać, że coś tam i to zgaśnie i będzie dobrze. Czy to prawda?

I jeszcze takie pytanie na marginesie: bezpieczna jest zamiana ze Smugglerem, czy jest możliwość taka, że mnie oszuka? Niby jest uczciwy, ale wysyła zawsze za pobraniem, a jakbym ja do niego wysłał ten czujnik najpierw to co myślicie?

Ostatnio zmieniony 13 lut 2012, 14:09 przez arek95, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak w tych czujnikach jest tak że jak osiągnie temperaturę tam 100stopni czy coś takiego to wtedy tak się włącza.

Tytuł:
Czyli po prostu muszę zmienić czujnik?
Bo mam właśnie ten krótki, który jest chyba do wskaźników, czyli prąd idzie od razu (nie od danej temp.) czyli kontrolka świeci mi coraz mocniej.
Mam rację?

Ostatnio zmieniony 13 lut 2012, 14:28 przez arek95, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
arek95, Możesz się spokojnie ze smugglerem zamienić.

nieregulaminowy podpis

Tytuł:
Dobra, dzięki. Tak też uczynię. Czyli starczy patrzeć na długość tego czujnika i wszystko wiadomo na 100%, tak? Dobra, już nie zanudzam. Dzięki!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]