Dzisiaj jest 23 lip 2025, 15:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A3 1.8T
Witam! mam taki problem wczoraj regulowalem gaznik i zabraklo mi benzyny ale ladnie chodzil itp mocno go rozgrzalem ladnie itp, no to dzisiaj kupilem wahe i wlalem 2 litry pokopalem troche zeby doleciala i odpalilem odpalil za strzala ale zaczal robic buuu, ja mysle co jest i strzelil z wydechu az sie wystraszylem bo huknelo mocno po czym zgasl to ja go odpalilem i strzela z wydechu, przerywa itp mysle za duzo paliwa to mieszanke o dwa obroty w lewo czyli wiecej powietrza i nic to nie dalo potem wogole nie odpalal swiece wykrecilem mokra strasznie, to wyczyscilem wsadzilem i odpalil pochodzil z 4 sekundy i buuu zgasl i tylko na ssaniu, no to ja jeszcz srubke 2 razy w lewo bo mysle sobie chyba za duzo paliwa i nic to nie dalo, zmienialem 3 swiece i na nich tak samo, z wydechu hmm takim niebiesko bialym daje dymem, takim błekitnym nie wiem co juz myslec, plynu chyba nie ubylo bo patrzylem jest dalej za kreską max, ale moim zdaniem bierze plyn, jak rozpoznac ze bierze plyn czy to juz mozna stwierdzic na 100%?

ahh ta apka, :cry:

Obrazek
~Kliknij~ :lol:

Ostatnio zmieniony 26 lut 2012, 16:47 przez Pyle, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Pyle, u mnie jak rs brała płyn to kolor spalin taki niebieski, nie wkręcała się na obroty i gasła po chwili. Też wydawało się że płynu nie ubyło, a ubywało ale bardzo mało, ale to starczyło. Na 100% nie stwierdzisz. Musiałbyś wypuścić płyn i na chwilę odpalić bez :wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

wlasnie tez nie chce sie wkrecic na obroty.

wiecie moze jak najlepiej spuscic plyn zeby nie bylo zalane pol garazu? bo chce go jeszcze raz wykorzystac bo jak nówka on.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha R6
Ja znalazłem miskę, taka 30x30cm, podstawiam pod pompę, sciągam węże i spuszczam do miski i płyn zlewam do butelki. Następnie tak samo robię z cylindrem, daje miche pod cylek, luzuje głowicę na śrubach i płyn ścieka do miski.

Tytuł:
Awatar użytkownika

aha bo najgorsze jest to ze jak sciagasz weze to pryska w rozne strony ale jakos dam rade, podgrzeje suszarką zeby byly weze nie tak twarde.

a co do problemu nikt nie wie jescze co moze byc? czemu zalewa swiece?

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Pyle, może ją zalewa bo jak dostanie się płyn to nie przepala dobrze paliwa? No nie wiem :roll:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha R6
Pyle, mi zalewało kiedyś świece dlatego że za lekko dokręciłem głowice i płyn się dostawał. Jak bd sciągał węże delikatnie to płyn nie będzie tryskał.

Tytuł:
Awatar użytkownika

karol159620 pisze:
Pyle, może ją zalewa bo jak dostanie się płyn to nie przepala dobrze paliwa? No nie wiem :roll:

tak nie przepala dobrze paliwa tylko na ssaniu dziala wiesz zeby bylo wiecej paliwaniz od chlodnicy

Obrazek

Ostatnio zmieniony 26 lut 2012, 19:31 przez Pyle, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
herabbit, jemu chyba chodzi o to że jak odkręcisz wężyk to leci z niego i z pompy wody :wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie chce mi sie odnowa pisac wiec skopiuje z mego tematu od apki.

//

chudy byk! nooo dupa jasia aprilka nie odpala bo bierze plyn.

wzialem tą samą uszczelke z głowicy tylko dalem na spod duzo silikonu i wcisnąłęm ją tam do głowicy uszczelke, pozniej wzialem srubokretem ladnie wymodelowalem nawet kanaliki w ktorych "mogl" plyn poplynac, i odstawilem na caly dzien, ladnie stwardnialo to zakladam odpalam bez plynu z nadzieja ze bedzie smigac, odpalila elegnacko slus wszysko trybi no to zalewam plyn no i zalalem odpalila ale buuu zgasla mysle sobie co jest, i kopie kopie nic ;/ odkrecam swiece znowu mokra wlozylem paluch do wejscia naswiece wyjmuje zielony plyn zdenerowalem sie pizlem apką o biurko i poszedlem...

wieczorem nie mialem co robic to jakos zabralem sie za to zlalem plyn itp, odkrecam glowice a tam sieczka ten silikon co dalem to byl pokryty czarną sadzą jakąś od strony swiecy, i tez caly silikon byl taki w grótki zrobiony a nie tak ladnie jak wygladziem tak jak by sie stopil tak samo moja uszczelka ta co dawalem podobnie ma, a silkon do silnikow 360 stopni , teraz nie wiem czego to wina czy glowica nie rowna czy uszczelka i silikon nie daly rady i zamawiac nową? bo mam glowice drugą ale uszczelki nie.

prosze o porade

zeby rozweselic humor zlozylem tył apki.

i mam pytanie jak sie zaswieca rezerwa to ile litrow w baku jest? bo ja zalalem 2l benzyny i dalej rezerwa swieci i na wskazniku jak by nie bylo wcale to tak ma?

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

nikt nie pomoze?

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pyle, Na rezerwie rzekomo można zrobić około 40 km. Ale u mnie też tak pokazuje dziwnie, dopiero jak za 15 zł zaleje to mi gaśnie żebrak. A co do płynu to może być i tak, że nierówna głowica.

nieregulaminowy podpis

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]