Siema.
Poraz kolejny piszę gdyż nie mogę się uporać z tym boosterem.
Nie będę opisywał dokładnie co się dzieje, bo nagrałem filmik. :
http://www.youtube.com/watch?v=ja3e8kyf ... e=youtu.be
- Jak go już zmuli na tyle że zgaśnie to raz pali za pierwszym kopem a raz trzeba się nakopać co widać na filmiku..
Co już zrobiłem? :
- Sprawdziłem na 2 cylkach
- Sprawdziłem na 2 gaźnikach
- Napęd jest sportowy, reszta seria
- Uszczelniacze były wymieniane
- Włożyłem stożek oraz filtr seryjny
- Zmieniałem świece
- Sprawdziłem membrany, wydają się OK.
Za czasów kiedy siedział racing też miałem podobny problem, zawiniła fajka. Tym razem to nie ona, aczkolwiek nie mam pomysłów co po za elektryką może się tam dziać.
Jeśli chodzi o elektryke, to według mnie również mam trochę dziwnie. Bobek z 07r. Posiadam prawdopodobnie 2 moduły - jeden od góry nadkola na kostke a drugi pod podłogą na 2 wtyki.
Do tego dochodzi cewka, zastanawiam się czy może coś z nią jest nie tak. Ale czy gdyby była uszkodzona to była by iskra i mogła by robić takie coś jak na filmiku? Bo iskra jest.
Zdjęcia modułów + cewki :
1. Od góry nadkola :
2. Pod podłogą (podejrzewam że jest to moduł gdyż jest na nim napisane " Ducati Energia " Natomiast dziwi mnie że ma tylko dwa wtyki bo patrząc na allegro czy coś to większość ma więcej.
+ cewka :
Co o tym sądzicie? Pomóżcie, poradzcie coś bo męcze się z tym boosterem już długi czas i mi normalnie psycha siada.. Potrenowałbym już coś na kole a nie ciągle papranie się w tym..