Witam!
Mam problem z moją SR-ką Gażnik z 2001 r ponieważ nie odpala z rozrusznika. Rozrusznik kreci ale słychac jakby niemiał siły uruchomic silnika. Sprawdzałem bendix wszystko OK chociaż w środku są 3 malutkie rolki i jedna jest kwadratowa ale wszystko się ładnie kręci. Akumulator nowy mierzyłem ma 12.06 V dokładnie,sam rozrusznik tez dobry podłaczałem osobno i śmiga , tryby i zębatka niezdarte i niewiem w czym problem. POMOŻCIE!
A 2 sprawa to jakis tydzien bez odpalania stoi moj skuter rozebrany tzn niema plastików i dziś chciałem odpalic ale nic z rozrusznika wgl a z kopki też niechce. Wlałem odrazy do cylindra paliwa przez świece odpalił na 2-3 s dopoki spalał paliwo i dalej gasnie i juz niechce zapalic. I niewiem o co kaman. Dodam ze skuter kupiłem tydzień temu i własciciel mówił ze był robiony szlif i miał wymieniany tłok i pierscienie i wszystko było robione u mechanika a cena remontu wyniosła 700zł , wiec tu mysłe ze wszystko jest OK. kompresje sprawdzałem TZN odkrecałem świece i z kopki kopałem i słychac było sprezanie a nawet przykładałem palec w miejsce świece i odrzuca jak sie kopnie. I wgl niewiem w czym problem.l Dodam ze moj skuter ma ssanie reczne na kierownicy.
Proszę o POMOC!!!
Niewiem co robić!!
|