Dzisiaj jest 03 sie 2025, 3:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam, mam 2 problemy z roxem.

1. Ciągle pali mi się światło stopu. Przed zamontowaniem lampy sprawdzałem ją pod akumulatorem i tam normalnie tylna pozycja się świeciła, po zmienieniu kabelka do aku zapalał się stop, czyli tak jak powinno być. Również przed zmianą lampy mialem ten sam problem na lampie seryjnej, stop palił się bez przerwy. Obecnie jest lampa Revo Lexus Style.
Próbowalem odłączać nawet kabelki od klamek i stykać je, jednak to nie przynosiło efektów w postaci zmiany intensywności światła. Czy dotykalem czy nie, i tak palił się stop. Może ktoś pomóc?

2. Mój rox to wersja Vr, czyli ta, wyposażona w obrotomierz. Kiedyś zauważyłem że po wyjęciu akumulatora, obrotek przestaje pokazywać. Ostatnio rozbieralem i czyścilem licznik, złożylem go, odpalam roxi bez aku, a wskazówka obrotomierza ustała na wartości 3.000 obrotów i ani drgnie. Dodam że podświetlanie licznika, kontrolki itd, wszystko działa. Po odpaleniu wskazówka ustawia się na 3 tysiącach i nie reaguje. Kiedy zgaszę, normalnie opada do wartości 0. Wszystko wygląda na to, że dostaje stale napięcie, a nie zmienne jak powinna i że są pomylone kabelki, jednak jak wiadomo tam wtyczka jest w formie 6 kąta, wiec inaczej jej wpiąć nie idzie, a i przy kabelkach nic grzebane nie było..

Prosze o pomoc tutaj, lub na gg ; 7002267. Pozdrawiam ! .

Aprilia SX 125 !

Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 19:50 przez gumis-speed, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]