Dzisiaj jest 02 cze 2025, 22:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Malaga F12..
*

Pojazd:
Witam ostatnimi czasy pojawiło mi się w mojej Maladze F12 LC 2003r kilka problemów tj. po regulacji gaźnika było wsio ok do pewnego momentu.. pewnego dnia skuter zaczął słabiej odpalać za ok. 5 kopem (wolę odpalać kopką niż starterem :lol: ).. Odrazu swoje podejrzenie rzuciłem na filtr, lecz nie było czasu jak rozebrać skuta bo wyjechałem na 2 tyg. w góry, wczoraj wróciłem i dziś odrazu rozebrałem maszyne, dobieram się do gaźnika a tu deszcz ;//, za to wyczyściłem w domu już filtr (syf, syf, syf) w nim był.. Ps. Filtr mam zdeformowany ;/ bo jadąc kiedys ok. 50km/h wjechałem w dziurę i nózka boczna zdeformowała go.. Zakleiłem to taśmą, ale widać problem powrócił.. Rozbieram a tam piach syf i wgl.. Pomyslałem tez, że pewnie to wszystko poszło do gaźnika skoro nie chce odpalać, więc wezmę się też za czyśczenie jego.. I mam też do was kolejną prośbę, abyście odpowiedzieli mi na to, zalałem do skutera prawie 4l beny i po 45km/h mam pusto w baku!! (mój skuter to seria a nie evo).. Co to moze być odpowiedzcie.. ;/ Kolejnym problemem jest normalne spalanie przed tym incydentem, skuter pali 4, 4.5l przy spokojnej jeździ (czasami zaszalałem), ale większość jazdy to ok. 55/60km/h.. Chciałbym aby skuter palił mi maksymalnie ok. 3.5l, czy da się to jakoś zrobic zmieniając dyszę?? Jak tak to jaką byście mi polecili aby osiągać te 3.5l przy normalnej jeździe (czyt. wyżej).. Tym którym pomogą dziękuję, a wszystkich pozdrawiam :<..

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wyczyść i wyreguluj gażnik :P

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miałem zużycie troszeczkę mniejsze mając dziurę w kolektorze ssącym.Tylko to zużycie nie zrobiło się samo bo gaźnik został tak wyregulowany przed sprzedażą skutera.Tak go kupiłem i ~pół roku lałem paliwo jak do czołgu co 2 dni dopóki nie znalazłem przypadkiem przyczyny.

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*

Pojazd:
okok, wyczyszczę gaźnik, filter już wyczyszczony i złożony, teraz wezmę się za gaźnik.. (tylko ta pogoda).. Mycen, powiedz naprawiałeś to jakoś czy nówka?? Raczej to jest możliwe bo zauważyłem przy końcach górnych filtra benzynę a nad nim jest ten kolektor.. Syf był też na gaźniku, zobaczymy co jest w środku.. Da radę obyć się bez regulacji czy raczej będzie po tych naprawach potrzebna?? Aha i jaką zastosowalibyście pózniej dyszę aby zmniejszyć spalanie na takie jak pisałem?..

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
To było 4 lata temu i nie mając rozeznania najpierw naprawiłem to doraźnie i od razu załatwiałem nowy z Niemiec.Wg katalogu Polo cena była 6€ a w sklepie w którym mieli tez części do BW'Sa cena wyszła ponad 26€ :shock: Co miałem robić :/

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*

Pojazd:
To raczej kupię nowy, pojadę rozejrzeć się do skutermani i zapytam `małego` czy nie ma jakiegos na sprzedaż.. Ewentualnie czy ten bd dobry:
http://allegro.pl/item687747856_kolekto ... ry_2t.html narazie znalazłem tylko coś takiego, ale wolałbym kupić u siebie bo nie chcę bulić za przesyłkę.. Ja pozostanę dalej przy jednym z moich pytań co zrobić, żeby później mieścić się w spalaniu skutera nie więcej niż 3.6/7l?? Dysza wystarczy, jak tak to jaki rozmiar, byście polecili?? Dzięki (w szczególności Mycen).

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]