Dzisiaj jest 31 lip 2025, 0:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam :)
Skuter posiada:
Cyl. S6 Streetrace, który zatarłem i jest po szlifie
wał Top Racing HQ
łożyska SKF C4
wydech Laser X-pro chrom
Mam problem otóż gaźnik jest seryjny z dyszą 85 (skuter przerywa) wcześniej miałem dyszę 70 i mniej przerywał :/ Przed szlifem gdy jechałem ok 70 - 80 km/h skuter zaczynał przerywać i więcej nie chciał wycisnąć... Teraz gdy zrobiłem szlif i założyłem nowy tłok, dyszę 85 skuter nadal przerywa i to jeszcze bardziej czasami nawet 40-50km/h nie da się jechać bo strasznie przerywa (czasami dzieje się że przy 60-70km/h przerywa a czasem przy niższych prędkościach i skuter nie chce więcej jechać nie wiem co się dzieje)... Postanowiłem wykręcić świecę i ją przeczyścić i była w połowie brązowa a w połowie czarna i sucha, wyczyściłem ją i przyłożyłem do cyla i zauważyłem że iskra jest tak jakby nieregularna ( raz jest większa, raz mniejsza a czasami nie ma wcale chwilowo ) żeby sprawdzić wziąłem starą świecę i przyłożyłem do cylka i takiego zjawiska nie było iskra była lepsza ( na świecy od seryjnego cylka nie jeździłem bo ma krótki gwint a w S6 jest długi... tylko tak dla próby przyłożyłem ). Założyłem wyczyszczoną świecę i skuter mniej przerywał (znacznie mniej) do prędkości ok75km/h i wtedy już przerywa i więcej nie pojedzie... Tata za jakąś godzinę pojechał się przejechać i mówi że dalej przerywa i przy niższych prędkościach też... Nie wiem co jest grane i proszę was o pomoc. Może świeca do wymiany?? W regulacje gaźnika się bawiłem ale nie za bardzo (brak czasu), i było widać poprawę ale tylko na chwilę...
Proszę o pomoc i pozdrawiam :)

PS
S6 Streetrace jest po szlifie i wymianie tłoka, skończyłem go docierać (500km), jeździłem "łagodnie" więc chyba nic mu się nie powinno stać.
Silnik Minarelli Horizontal LC

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zmień świece na nową.
Masz stożek? Jeśli nie to kup revo s-type np i dysze większą ja proponuje 95

Obrazek

Ostatnio zmieniony 24 lip 2009, 23:02 przez br3w, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie stożka nie mam, świecę postaram się zmienić jak najszybciej...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja miałem kiedyś to samo gdy chciałem odkręcić 3/4 gazu to przerywał, jak puściłem manetke to już nie. Problemem była właśnie świeca ( dokładnie iskra na świecy) i regulacja gaźnika ( dostawał za małą dawkę paliwa i dlatego przerywał ).

S6 Streetrace 70cc
Laser x-pro
Dellorto 17.5
Stage6 Double Layer
Hebo NG ( 3.4g )
Sprężyna Hebo +60%
Sprężynki Hebo <expert>

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: E46 :P
miałem identyko wymień świece albo może regulacja gaziora???

Tytuł:
*

Pojazd:
Poczytałem sobie trochę o świecach NGK i piszą, że to gówno... Jakie świece polecilibyście?? Czytałem o Denso i są ponoć BDB :) Podajcie mi zamiennik NGK BR8ES lub B8ES (długi gwint) np.polskiej Iskry lub BOSCH

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: VFR 800FI - BTQT9
Imię: Paweł
2

Ostrzeżenia: 2
NGK BR8ES - zamiennik DENSO W24ESR-U :wink:

Też chyba kupię do mojego Streetrace'a nie NGK a Denso skoro takie są opinie o NGK, chociaż muszę przyznać że w grudniu zeszłego roku założyłem NGK BR8HS do mojego cylka (seria) i do teraz ta świeca jeździ bez żadnych problemów, jak zimny to odpala na dotyk - jak ciepły to też :roll:

Różnica pomiędzy B8ES a BR8ES jest taka że ta z "r" ma jakiś rezystor chyba przeciwzakłóceniowy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]